193135987363285

Dulciuri

Home» ...» Deserturi ...» Tiramisu cu crema de branza Ricotta

Tiramisu cu crema de branza Ricotta

      Trimite pe mail Printeaza
Dificultate: mediu

RATING


Ca origine, in ciuda numelui sau exotic, tiramisu este un desert care se pare ca a fost inventat in regiunea Veneto, din Italia, un loc recunoscut pentru romantismul sau cronic. Desi un desert deosebit de delicios si cu certe valente erotice tiramisu nu e deloc recomandat celor care se tem de caloriile in plus intrucat este foarte bogat in grasimi alimentare si zahar. De asemenea tiramisu nu este recomandat nici copiilor din cauza amestecului de cafea, coniac sau brandy si ciocolata amara. Reteta de fata are o adresabilitate mai larga totusi gratie unei mici modificari, inlocuindu-se crema bogata in calorii din reteta originala cu o crema mai usoara din branza Ricotta.

Ingrediente
  • 500g branza ricotta
  • 250g piscoturi Savoiardi
  • 3 cescute de cafea
  • 3 sau chiar 4 linguri de miere de albine
  • 40g ciocolata simpla, amara
  • o jumatate pahar de cognac sau brandy
  • cacao la discretie
  • Optional: fructe glazurate dupa preferinta
Mod de preparare
- Fierbeti mai intai o cantitate egala cu 3 cescute de cafea tare;
- Amestecati intr-un bol incapator cafeaua cu coniacul (brandy);
- Dati ciocolata prin razatoare cat mai fin;
- Separat amestecati branza ricotta cu mierea de albine (daca nu reusiti sa gasiti branza ricotta usor atunci preparati-o acasa folosind branza de vaca si 3 linguri de kefir care se amesteca bine cu mixerul);
- Dupa ce amestecati bine branza si mierea de albine adaugati si ciocolata si amestecati din nou pana obtineti o crema consistenta si placuta ca aspect;
- Muiati fiecare piscot Savoiardi in compozitia de cafea si coniac si asezati-le pe un platou frumos din sticla; formati straturi consecutive care se acopera fiecare pe rand cu crema de branza;
- Ati obtinut deja celebra prajitura tiramisu care mai are nevoie sa fie presarata din belsug cu cacao si e aproape gata pentru servit;
- Se pune prajitura la frigider unde va sta minimum 2 ore; crema va patrunde astfel bine si prajitura va capata un aspect placut si ferm; dupa trecere celor 2 ore puteti servi Tiramisu.

Atentie: Daca doriti sa imbogatiti gustul prajiturii puteti adauga la prepararea cremei de branza si fructe glazurate taiate marunt pentru a da un plus de savoare.

Pofta buna!


13 utilizatori coolinaria.ro au incercat reteta "Tiramisu cu crema de branza Ricotta". Incearc-o si tu!
Vizualizari: 28762


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Lucian Braca pe data de 2009-04-27 Nota: 6,69 din 16 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Tiramisu cu crema de branza Ricotta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La masa ii vad pe toti, dar la bucatarie pe nimeni"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro