193135987363285

Feluri de mancare

Coq au vin

      Trimite pe mail Printeaza
Coq au vin


Dificultate: medie

RATING


Un preparat popular, pe care ar fi pacat sa nu il incerci...

Ingrediente
  • 2,7 kg carne de pui, taiata in 8 bucati
  • 470 ml vin rosu sec
  • 12 cepe mici, taiate pe jumatate
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • 2 catei de usturoi
  • 680 ml supa de pui
  • 115 gr bacon, taiat in fasii subtiri
  • sare si piper
  • 45 gr faina
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 g pasta de tomate
  • 16 ciuperci, taiate marunt
  • 1 lingura patrunjel
Mod de preparare
Intr-o tava pentru cuptor puneti carnea de pui, vinul, foile de dafin, cimbrul si usturoiul.
Acoperiti si tineti la frigider intre 4 ore si o zi. Intoarceti carnea, din cand in cand.
Puneti supa la fiert intr-o tigaie de dimensiuni medii. Adaugati fasiile de bacon si gatiti timp de 8 minute.
Folosind o spumiera, transferati baconul intr-un castron mic. Luati cu o lingura grasimea formata la suprafata supei.
Preincalziti cuptorul la 180 C. Puneti amestecul de carne intr-o strecuratoare, deasupra unui castron mare.
Tamponati carnea cu servetele din hartie. Pastrati lichidul din castron dar si ceapa, ierburile si usturoiul din strecuratoare.
Puneti sare si piper peste carne si treceti usor prin faina.
Incalziti uleiul intr-o tigaie (care poate fi folosita si in cuptor), apoi gatiti bucatile de pui pana cand se rumenesc. Transferati pe o farfurie.

Varsati excesul de ulei din tigaie, apoi adaugati ceapa si sotati timp de 2 minute sau pana cand incepe sa se caramelizeze.
Adaugati bucatile de bacon, cateii de usturoi, ciupercile si ierburile si sotati timp de 4 minute sau pana cand ciupercile sunt rumenite si incep sa se inmoaie.
Adaugati pasta de tomate. Adaugati lichidul in care a stat carnea la marinat si supa de pui.
Lasati sa fiarba la foc mare. Puneti bucatile de carne in lichid si bagati tigaia la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand carnea este gatita.
Transferati carnea pe o farfurie. Acoperiti ca sa o mentineti calda.
Lasati sosul sa mai fiarba la foc mediu pana cand se ingroasa, timp de 10 minute.
Adaugati patrunjelul in sos. Turnati sosul peste carne si serviti.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 1250


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Andreea Utza pe data de 2016-12-23


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Coq au vin, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Instruirea mintii este la fel de necesara ca hrana pentru corp"
Cicero
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro