193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Mancarur...» Galeta cu ciuperci si branza

Galeta cu ciuperci si branza

      Trimite pe mail Printeaza
Galeta cu ciuperci si branza


Dificultate: medie

RATING


Acest preparat vegetarian cu ciuperci si branza cu mucegai albastru este hranitor si foarte gustos.

Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 170 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 120 gr unt nesarat, taiat in bucati mici
  • 60 gr smantana
  • 10 ml zeama de lamaie
  • 60 ml apa rece

    Pentru umplutura:
  • 120 gr ciuperci uscate
  • 240 ml apa clocotita
  • 30 gr unt
  • 120 gr ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 450 gr ciuperci asortate
  • 150 gr branza cu mucegai albastru
Mod de preparare
Pentru aluat, puneti intr-un castron faina si sarea. Puneti untul intr-un alt castron.
Tineti ambele boluri la congelator timp de o ora.
Scoateti din congelator si faceti un spatiu in centrul castronului cu faina.
Adaugati untul si frecati bine, pana cand obtineti o textura asemanatoare unui pesmet mai gros.
Faceti un alt spatiu in centru.
Separat, amestecati smantana, sucul de lamaie si apa si adaugati jumatate din acest amestec in mijlocul castronului cu faina.
Cu mainile, integrati lichidul pana cand se formeaza cocoloase mari.
Scoateti-le si repetati cu restul de lichid si amestec de faina.
Formati o minge de aluat din toate cocoloasele, insa nu lucrati prea mult cu aluatul.
Acoperiti cu folie de plastic si tineti la frigider timp de o ora.

Intre timp, pregatiti umplutura. Puneti ciupercile uscate intr-un castron mic si adaugati apa clocotita.
Lasati timp de 30 de minute, pana cand se inmoaie. Scurgeti apa si tocati marunt ciupercile.

Preincalziti cuptorul la 205 C.
Intr-o tigaie mare, topiti untul la foc mediu. Adaugati ceapa si sotati pana cand se inmoaie.
Adaugati usturoiul, rozmarinul si cimbrul si continuati sa gatiti, amestecand, timp de 1 minut.
Cresteti flacara si adaugati ciupercile proaspete si cele rehidratate.
Sotati pana cand ciupercile sunt moi iar lichidul s-a evaporat complet (8-10 minute). Transferati pe o farfurie si lasati la racit.
Pudrati cu faina o suprafata si rulati aluatul intr-un cerc cu diametrul de 30 cm. Transferati pe o foaie de copt.
Maruntiti branza intr-un castron, adaugati ciupercile racite si amestecati bine.
Intindeti amestecul peste aluat, lasand o margine. Indoiti marginile peste ciuperci, indoindu-le. Lasati centrul deschis.
Coaceti pana cand se rumeneste, 30-40 de minute.
Lasati la racit 5 minute, apoi transferati pe un platou.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 1739


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Andreea Utza pe data de 2016-12-30


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Galeta cu ciuperci si branza, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu legume pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Lasagna mexicana
O delicioasa reteta pentru pranz! Iti vei rasfata papilele gustative si nici nu vei sta prea mult timp in bucatarie.
Musli de linte
Incercati un musli de linte la micul dejun si veti incepe ziua cu multa energie!
Curry de naut
O reteta speciala de curry, cu naut si spanac.
Paella vegetariana cu rosii
Paella este un preparat spaniol foarte gustos, ce merita incercat si in varianta vegetariana cu ceapa si rosii.
Cartofi gratinati cu legume
Serviti o portie de cartofi gratinati cu legume si 2 feluri de branza frantuzeasca.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro