193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Deserturi diverse» El Pato Passion

El Pato Passion

      Trimite pe mail Printeaza
El Pato Passion


Dificultate: medie

RATING


El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbatori dragostea la restaurantul El Pato, de Valentine’s Day, pe 14 februarie 2017.

Ingrediente
  • Pentru blat
  • 200 g. ciocolata amaruie (60-70% cacao)
  • 150 g. unt
  • 150 ml. smantana
  • 200 g. zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 3 oua mari
  • 100 g. faina
  • 1/2 lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare

    Pentru crema de ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 150 g. ciocolata cu 60% cacao
  • 300 ml. smantana naturala
  • 1 lingurita esenta de rom

    Pentru ornat
  • Crema de mascarpone
  • 125 g branza mascarpone
  • 125 ml. smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • Zmeura
  • Sos de fructe de padure
Mod de preparare
Pentru blat
Se pun intr-o craticioara untul si ciocolata si se topesc la bain marie, amestecand des, pana ce sunt topite si se obtine o crema lucioasa. Se pune crema intr-un bol, se adauga zaharul si smantana, amestecand bine. Se pun ouale pe rand, amestecand bine compozitia dupa fiecare ou. La final se adauga faina cernuta bine si amestecata cu praf de copt si sarea.
Se pune o lingurita de esenta de rom, se amesteca bine compozitia si se toarna intr-o tava unsa bine cu unt si tapetata cu faina.
Se coace timp de 25-30 minute intr-un cuptor incins bine la 180°.
Pentru crema de ciocolata
Se amesteca bine galbenusurile cu smantana.
Ciocolata rupta bucatele se topeste la bain marie. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga amestecul de oua si smantana si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se adauga esenta de rom.
Pentru crema de mascarpone
Se bate frisca pana devine ferma si nu mai cade de pe teluri.
Branza mascarpone se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana se inmoaie si devine cremoasa.
Apoi se incorporeaza frisca batuta in mascarpone si se omogenizeaza..
Mod de asamblare
Se taie blatul de tort pe orizontala in 2 sau 3 parti, in functie de cat de groase dorim sa fie straturile. Se aseaza prima de foaie de blat intr-o forma de tort putin mai mica decat cea in care a fost copt (cu 2 cm), se adauga crema de ciocolata intinzandu-se bine intr-un strat gros. Se procedeaza la fel cu a doua si a treia foaie de blat. La final, peste ultimul strat de crema de ciocolata se adauga crema de mascarpone si se orneaza totul cu zmeura si sos de fructe de padure.
Se pune totul la frigider si se lasa la rece de seara pana dimineata sau cel putin pentru cateva ore.

Pofta buna!



Vizualizari: 1803


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-13 Nota: 5,00 din 2 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta El Pato Passion, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Fursecuri cu smochine
Fursecurile crocante cu smochine si muguri de pin sunt un desert perfect.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Descoperirea unui nou fel de mancare provoaca unui om mai multa fericire decat descoperirea unei noi stele"
Anthelme Brillat-Savarin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro