193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Deserturi diverse» Jeleuri pudrate cu zahar

Jeleuri pudrate cu zahar

      Trimite pe mail Printeaza
Jeleuri pudrate cu zahar


Dificultate: medie

RATING


Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos.
Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat.

Ingrediente
  • Pentru jeleuri:
  • 450 ml suc de rodie
  • 4 lingurite jumatate acid citric
  • 580-600 ml apa
  • 190 gr gelatina
  • 640 gr zahar

    Pentru glazura:
  • 6 linguri zahar granulat
  • 3 lingurite jumatate acid citric
Mod de preparare

Jeleuri:
Amesteca sucul de rodie cu acidul citric si cu jumatate din cantitatea de apa. Foloseste un vas mai mare.
Adauga gelatina si lasa deoparte (ai grija sa presari gelatina pe toata suprafata, nu doar intr-un loc). Nu e nevoie de amesteci in vas.
Pune zaharul si restul de apa intr-un vas, la foc mediu. Lasa sa inceapa sa fiarba (nu acoperi vasul). Amesteca in mod constant, pentru ca tot zaharul sa se topeasca.
Cand lichidul incepe sa faca bule, opreste-te din amestecat si lasa compozitia sa ajunga la 180 de grade. Verifica folosind un termometru de gatit.
Toarna cu grija peste mixul cu gelatina si pune oala pe aragaz, la foc mediu spre mic.
Amesteca usor, in mod constant, in vas cam 5 minute. Nu lasa sa inceapa sa fiarba!
Toarna compozitia intr-o tava de copt, tapetata cu hartie pergament. Tine-o la temperatura camerei cel putin 3 ore.

Glazura:
Amesteca zaharul granulat cu acidul citric intr-un bol mic. Lasa deoparte.

„Asamblare”:
Pune un gratar intr-o alta tava de copt. Ai grija ca gratarul sa fie putin mai mic decat tava.
Presara putin zahar pe un tocator.
Rastoarna cu grija jeleul din tava peste zahar si intoarce-l si pe partea cealalta (bineinteles, in prealabil trebuie sa indepartezi hartia pergament).
Portioneaza jeleul in bucati mai mici sau mai mari.
Trece toate cubuletele prin glazura cu zahar si acid citric, apoi pune-le pe gratarul din tava.
Tine jeleurile pe gratar in jur de 8 ore, timp in care se vor intari.
Pot fi depozitate la temperatura camerei, intr-un borcan cu capac, pana la o saptamana.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 2593


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-15


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Jeleuri pudrate cu zahar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Fursecuri cu smochine
Fursecurile crocante cu smochine si muguri de pin sunt un desert perfect.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro