Dulciuri
Retete de la bunica: Cornulete cu gem
Dificultate: mediu
Ingrediente
- 3 oua
- 300g faina
- 250g unt
- 150g zahar pudra
- o cana de lapte
- un plic zahar vanilat
- un borcan cu gem
Mod de preparare
Se adauga intr-un bol cele trei galbenusuri, faina, untul, zaharul pudra, cana de lapte si plicul cu zahar vanilat si se amesteca pana se obtine aluatul. Se intinde o foaie de aluat pe masa tapetata cu faina si se taie foaia in patratele punandu-se in mijlocul fiecarui patratel o lingurita de gem. Apoi se ruleaza in forma unui cornulet, procedandu-se identic cu toate patratelele de aluat.
Asezati apoi cornuletele intr-o tava unsa cu unt si lasati-le la cuptor pentru 15 minute la temperatura mare. Dupa ce le-ati scos presarati pe deasupra lor zahar pudra dupa preferinta.
Pofta buna!
Asezati apoi cornuletele intr-o tava unsa cu unt si lasati-le la cuptor pentru 15 minute la temperatura mare. Dupa ce le-ati scos presarati pe deasupra lor zahar pudra dupa preferinta.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 9925
Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-05-11 Nota: 8,25 din 4 voturi.
Daca ti-a placut reteta Retete de la bunica: Cornulete cu gem, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Faceti o lista cu ingredientele pe care le aveti si o alta cu cele de care va mai fi nevoie.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta