Dulciuri
Baclava turceasca cu nuci
Dificultate: mediu
Ingrediente
- 16 linguri de unt topit
- 2 cesti zahar
- 1/2 cana apa
- foi de placinta pachet (24 foi)
- 1 lingura suc de lamaie (pentru sirop)
- 2 1/2 cani nuci pisate (pentru sirop)
Mod de preparare
1 Pregatiti o tava de aprox. 30X20 cm ungand-o cu unt topit
2 Pregatiti foile astfel incat sa incapa perfect in tava
3 Asezati cu grija cate o foaie in tava ungand-o cu unt pe deasupra
4 La fiecare strat de 6 foi de placinta presarati si nuca pisata pe a 6-a foaie
5 Procedati similar cu celelalte foi de placinta si nu uitati sa adaugati nuca pisata la fiecare a 6-a foaie obtinand astfel 4 straturi consecutive
6 Incalziti bine cuptorul la 175-180 grade Celsius
7 La final dati cu unt topit si ultima foaie si introducati tava in cuptorul incalzit pentru 30 minute
8 Dupa 30 de minute dati focul la mic si mai lasati tava inca alte 30 de minute
9 Siropul se prepara simplu prin dizolvarea zaharului in apa, dupa care se adauga si sucul de lamaie si se pune la fiert timp de 5 minute
10 Siropul se toarna apoi in tava incalzita uniform ca sa acopere intreaga baclava si apoi se lasa totul la racit
11 Puteti apoi taia baclavaua la dimensiunile dorite.
Pofta buna!
2 Pregatiti foile astfel incat sa incapa perfect in tava
3 Asezati cu grija cate o foaie in tava ungand-o cu unt pe deasupra
4 La fiecare strat de 6 foi de placinta presarati si nuca pisata pe a 6-a foaie
5 Procedati similar cu celelalte foi de placinta si nu uitati sa adaugati nuca pisata la fiecare a 6-a foaie obtinand astfel 4 straturi consecutive
6 Incalziti bine cuptorul la 175-180 grade Celsius
7 La final dati cu unt topit si ultima foaie si introducati tava in cuptorul incalzit pentru 30 minute
8 Dupa 30 de minute dati focul la mic si mai lasati tava inca alte 30 de minute
9 Siropul se prepara simplu prin dizolvarea zaharului in apa, dupa care se adauga si sucul de lamaie si se pune la fiert timp de 5 minute
10 Siropul se toarna apoi in tava incalzita uniform ca sa acopere intreaga baclava si apoi se lasa totul la racit
11 Puteti apoi taia baclavaua la dimensiunile dorite.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 29403
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-07-20 Nota: 7,02 din 47 voturi.
Daca ti-a placut reteta Baclava turceasca cu nuci, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Pilaful si piureul se pot prepara si prin fierbere in lapte, suc de portocale sau alte metode inedite.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
ulei
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta