193135987363285

Dulciuri

Home» ...» Torturi si...» Tort de pepene galben si piersici

Tort de pepene galben si piersici

      Trimite pe mail Printeaza
Tort de pepene galben si piersici


Dificultate: mediu

RATING


De ziua prietenului meu am ales sa il indulcesc cu ceva special si inedit – un tort de pepene galben si piersici. De ce am ales tortul acesta? Pentru ca e atat de usor si aromat incat e o crima sa nu il preparati cel putin o data pe parcursul verii. De data asta, din cauza caldurii si a lipsei de timp am prestat reteta cu un blat cumparat.

Ingrediente
  • 1 blat de tort cu vanilie
  • -pentru crema de pepene galben:
  • 1 pepene galben ( aproximativ de 800g )
  • 1 plic frisca
  • 150ml lapte pentru preparat frisca
  • 3 plicuri gelatina
  • 8 linguri zahar pudra
  • colorant verde
  • -pentru crema cu piersici:
  • 400g piersici din compot
  • 3 oua
  • 300g zahar
  • 200ml lapte
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • 3 plicuri gelatina
  • 1 plic frisca
  • 150 ml lapte pentru preparat frisca
Mod de preparare
Curatam pepenele de coaja il taiem cubulete mai mari intr-un bol si incepem sa-l pasam cu blenderul. Dupa ce am obtinut un piure mai lichid, adaugam zaharul pudra. Intr-un bol punem laptele si praful de frisca si mixam totul pana obtinem frisca.

Gelatina o punem intr-un pahar, si o dizolvam la cald pe baie de aburi in 200ml apa.

Gelatina dizolvata se adauga in piureul de pepene amestecand repede pana se incorporeaza, dupa care adaugam frisca si amestecam din nou pana se incorporeaza (eu am pus si cateva picaturi de colorant verde) si o dam la rece.

Piersicile le scoatem din compot, le punem la scurs si le taiem cubulete.
Intr-o cratita, punem galbenusurile si le frecam cu zahar, peste adaugam laptele si zaharul vanilinat dupa care punem pe baie de aburi si amestecam pana aproape de fierbere, atentie – nu se fierbe.

Gelatina o punem intr-un pahar, si o dizolvam la cald pe baie de aburi in 200ml apa.

Gelatina calda, o punem imediat in crema de galbenusuri cu lapte – inca fierbinte, si amestecam repede pana se inglobeaza, apoi se lasa la racit.

Intre timp batem albusurile spuma si adaugam peste ele crema obtinuta din galbenusuri, lapte si gelatina, adaugam piersicile si amestecam pana se omogenizeaza.

Dupa ce am preparat ambele creme, trecem la umplerea blatului de tort. Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, punem primul blat, il insiropam cu sucul ramas de la compotul de piersici – peste primul blat punem crema cu piersici, urmeaza cel de al doilea blat, insiropat deasemenea peste care vom adauga crema de pepene galben.
Tortul se introduce la frigider pana a doua zi. A doua zi putem sa-l ornam in diferite feluri, dupa preferinte.

Pofta buna!


2 utilizatori coolinaria.ro au incercat reteta "Tort de pepene galben si piersici". Incearc-o si tu!
Vizualizari: 6087


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-09-02 Nota: 9,50 din 2 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Tort de pepene galben si piersici, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mini-tarte cu branza Boursin
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Mini-tarte cu capsuni
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca. Noteaza-ti reteta in caietul tau de
Tort cu ciocolata si menta
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta! Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Tarta cu ciocolata si lapte condensat
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tort cu sampanie
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Chana dal
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boab...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro