193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Deserturi diverse» Mere in caramel

Retete de Halloween: Mere in caramel

      Trimite pe mail Printeaza
Mere in caramel


Dificultate: mediu

RATING


Intrucat este si toamna si vine si sarbatoarea de Halloween, merele in caramel nu pot lipsi de la masa fiind si usor de preparat si deosebit de gustoase, ispititoare atat pentru adulti cat mai ales pentru cei mici.

Ingrediente
  • 12 mere coapte, cu fruct rotund, ferm si nu prea mari ca dimensiune
  • 450g zahar brun
  • 400g lapte dulce, nedegresat
  • 1 ceasca unt topit (nesarat, la temperatura camerei)
  • 2/3 cana sirop de porumb
  • 1/3 cana sirop de artar
  • 1/2 lingurita praf de vanilie
  • 1 lingurita melasa
  • 1/4 lingurita sare
  • 12 betisoare tip frigaruie pentru mere
Mod de preparare
1 Se combina mai intai zaharul brun, untul, laptele, siropul de porumb, cel de artar, melasa si sarea intr-o tigaie inalta;
2 Se pune tigaia pe foc moderat si se amesteca usor si constant cu spatula de lemn pana ce se dizolva bine zaharul; atentie, daca zaharul se cristalizeaza nu e bine si trebuie sa mai crestem cu putin temperatura focului, amestecand cu grija si dizolvand tot zaharul inclusiv cel de pe peretii tigaii;
3 Continuati sa tineti tigaia la foc mediu, la o temperatura constanta de 115 grade Celsius pana ce toate ingredientele se amesteca omogen;
4 Intre timp pregatiti si merele, spalati-le foarte bine, indepartati coditele complet si strapungeti-le adanc cu betele tip frigaruie asezandu-le apoi intr-o tava larga de copt, invelita in prealabil cu folie de aluminiu, unsa usor cu unt;
5 Indepartati tigaia de pe foc, scurgeti toata crema caramel intr-un bol de inox (atentie sa nu va frigeti!) si lasati sa se raceasca putin, dar nu mai jos de 75-80 grade Celsius;
6 Acum e timpul sa inmuiem merele in crema caramel, unul dupa altul; merele infipte in frigarui se scufunda in intregime in caramel, se scot si se tin putin deasupra pana ce se scurge excesul de caramel;
7 Fiecare mar se aseaza in tava acoperita cu folie de aluminiu si, la final, se da tava la frigider pentru un sfert de ora ca sa se intareasca putin caramelul;
8 Putem scoate apoi tava de la rece pentru a "cosmetiza" merele cat mai uniform cu restul de caramel din bol, de acum rece si acesta si destul de maleabil;
9 Alternativ, putem decora merele prin presare cu degetele si cu nuca/alune fin maruntite, cu stafide, nuca de cocos sau orice alte ornamente ne gandim ca s-ar potrivi ocaziei;
10 Inainte de a fi servite, merele mai trebuie sa stea la frigider inca aproximativ o ora si apoi pot fi puse pe un platou de fructe si oferite musafirilor ca delicatese de Halloween.

Pofta buna!


8 utilizatori coolinaria.ro au incercat reteta "Mere in caramel". Incearc-o si tu!
Vizualizari: 8533


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Mere in caramel:

ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-10-23 Nota: 7,17 din 6 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Mere in caramel, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Chana dal
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boab...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro