193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Budinci» Budinca de Craciun

Retete de Craciun: Budinca de Craciun

      Trimite pe mail Printeaza
Budinca de Craciun


Dificultate: mediu

RATING


Budinca trebuie sa fie servita in mod traditional in fiecare an, la masa de Craciun si faptul ca se pastreaza foarte bine chiar si timp de 3 zile la frigider este incurajator pentru oricine isi doreste sa serveasca si acest fel la masa.

Ingrediente
  • 2 cani stafide aurii maruntite
  • 2/3 cana curmale maruntite (fara sambure)
  • 1 cana smochine uscate maruntite
  • 1 cana agrise sau coacaze
  • 1/2 cana brandy
  • 200g unt
  • 1 cana zahar brun
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 4 oua batute bine
  • 1 cana migdale maruntite
  • 3/4 cana faina alba
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita ienibahar
  • 1 1/2 cana paine firimituri
Mod de preparare
1 Plasati fructele intr-un vas mai larg si turnati tot brandy peste ele; amestecati bine ca sa patrunda alcooluul toate fructele, apoi acoperiti cu un stergar de bucatarie si lasati la macerat pentru 12 sau chiar 24 de ore.
2 Intr-un alt vas puneti untul si zaharul si dati-le la mixer pana ce obtineti o compozitie groasa si cremoasa; peste ele adaugati coaja rasa de lamaie si portocala si ouale bine batute.
3 Acum puteti adauga fructele din recipientul lasat la macerat si migdalele din cana; dupa ce ati amestecat si pe acestea bine puteti adauga si faina, condimentele si, la final, firimiturile de paine.
4 Veti avea nevoie de o tava speciala pentru budinca, rotunda si destul de inalta. Tava se tapeteaza si la fund si pe margini pentru a se asigura cresterea uniforma a budincii
5 Se pune compozitia in tava si se aranjeaza frumos partea superioara a budincii.
6 Cea mai buna cale de a obtine o budinca de calitate este sa plasati tigaia inalta la cuptor intr-un alt recipient pe jumatate cu apa, astfel incat sa cuprinda exact tava rotunda in care se afla budinca.
7 Budinca se lasa la cuptor pentru 4 ore verificandu-se mereu daca nu mai trebuie pusa apa la nivel in recipientul exterior.
8 La final budinca se lasa la racit, se inveleste cu hartie de bucatarie sau folie si se poate pune la frigider pana ce va fi servita.
9 Budinca rece trebuie obligatoriu incalzita inainte de a fi servita, fie la microunde fie pentru inca 2 ore cu aceeasi metoda lenta, de plasare a tavi de copt intr-un recipient plin pe jumatate cu apa.

Pofta buna!


2 utilizatori coolinaria.ro au incercat reteta "Budinca de Craciun". Incearc-o si tu!
Vizualizari: 8051


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-12-18


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Budinca de Craciun, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Budinci pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Budinca de chia cu vanilie
Budinca de chia este un desert simplu, dar foarte satios si sanatos.
Budinca de paine cu broccoli
In loc sa aruncati painea uscata, mai bine preparati din ea o budinca delicioasa!
Budinca de banane
Transformati bananele prea trecute in budinca si serviti cu frisca facuta in casa.
Budinca de orez cu dulceata
Obtineti rapid o budinca de orez la cuptor, foarte aromata, pe care o serviti cu sos de dulceata cald.
Budinca de orez cu capsuni
In numai 20 de minute, obtineti 2 portii generoase de budinca de orez brun, pe care le serviti cu felii de capsuni.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pilaful si piureul se pot prepara si prin fierbere in lapte, suc de portocale sau alte metode inedite.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro