Dulciuri
Retete Exotice: Parfait de capsuni
Comenteaza reteta
Ingrediente
- 450-500 grame capsuni coapte, proaspete
- 2 linguri zahar pudra
- 1 cana iaurt simplu
- 1/2 cana smantana
Mod de preparare
1 Se spala bine capsunile, se scurg, se feliaza si se pun intr-un bol, unde se presara uniform cu tot zaharul pudra. Se da apoi la rece pentru 2 ore.
2 Se scoate bolul de la rece si se portioneaza capsunile in doua, jumatate punem deoparte si jumatate raman in bol.
3 Adaugam in bol jumatate din capsuni iaurtul si smantana si amestecam totul fara graba, pana obtinem o compozitie omogena. Se da la rece pentru jumatate de ora.
4 Se fac apoi portii in mai multe boluri de servit, plasand pe deasupra piureului de capsuni jumatati de capsuna din cele date deoparte si putand apela si la frunzulite simple sau glazurate de menta verde pentru ornare.
Pofta buna!
2 Se scoate bolul de la rece si se portioneaza capsunile in doua, jumatate punem deoparte si jumatate raman in bol.
3 Adaugam in bol jumatate din capsuni iaurtul si smantana si amestecam totul fara graba, pana obtinem o compozitie omogena. Se da la rece pentru jumatate de ora.
4 Se fac apoi portii in mai multe boluri de servit, plasand pe deasupra piureului de capsuni jumatati de capsuna din cele date deoparte si putand apela si la frunzulite simple sau glazurate de menta verde pentru ornare.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 6714
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-03-31 Nota: 6,67 din 3 voturi.
Daca ti-a placut reteta Parfait de capsuni, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul
DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE