193135987363285

Salate, garnituri si aperitive

Home» Ce gates...» Salate, ...» Garnitur...» Omleta colorata

Retete de Paste: Omleta colorata

      Trimite pe mail Printeaza
Omleta colorata


Dificultate: mediu

RATING


Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.

Este indicat sa bateti ouale in ultimul moment, in timp ce materia grasa (de preferat unt) se topeste in tigaie. Nu le bateti mult timp pentru a nu deveni prea apoase.

Ingrediente
  • 2-3 oua pentru o persoana
  • 5 oua pentru 2 persoane
  • 7 oua pentru 3 persoane
Mod de preparare
Se pune o tigaie potrivit de mare, in functie de numarul de persoane, cu o lingura de unt la foc tare. In mijlocul ei, asezati o forma de prezentare bine unsa cu unt.

Intr-un castron bateti cu unt un ou intreg si il varsati in forma de prezentare. Micsorati focul.

Intr-un alt castron, bateti restul de oua tot cu unt si adaugati sos de rosii astfel incat culoarea sa fie rosu aprins. Adaugati putina sare si piper.

Varsati continutul acestui castron in tigaie inconjurand bine forma. Acoperiti cu un capac potrivit. Cand cele 2 omlete incep sa se prinda, retrageti forma folosind pistonul potrivit si lasati omletele sa se lipeasca una de alta.

Se ia tigaia de pe foc, se pune deasupra o farfurie mare cu fata spre omleta si se intoarce tigaia, omleta ajungand in farfurie cu partea rumenita deasupra. Se lasa sa alunece omleta inapoi in tigaie si se da la foc mic pana cand si cealalta parte se rumeneste.

Cand o serviti, decorati partea galbena cu cateva bucati de masline.

Puteti creea si alte combinatii :
- Verde: sos de spanac sau marar bine maruntit.
- Alb: albus batut spuma sau multa branza rasa.
- Negru: masline negre mixate cu putina smantana.
- Rosu: sos de rosii.

Pentru a evita dificultatile intoarcerii omletei, puteti folosi o tigaie rabatabila.

Pofta buna!



Vizualizari: 4159


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Omleta colorata:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Lacramioara Ghigea pe data de 2010-04-05


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Omleta colorata, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Salate, garnituri si aperitive Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Piure de sfecla picant
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Cartofi libanezi
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle cu usturoi
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Paine marmorata cu pesto
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Morcovi condimentati
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro