193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Deserturi diverse» Clatite chinezesti

Retete traditionale chinezesti: Clatite chinezesti

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Clatite chinezesti


Dificultate: usor

RATING

Comenteaza reteta

Ingrediente
  • 300g faina alba
  • 1 lingura zahar
  • 6 linguri ulei de susan
  • 240ml apa fierbinte
  • faina suplimentara pentru framantat
Mod de preparare
1 Se face mai intai de toate aluatul prin plasarea fainii si a zaharului intr-un recipient mai larg. Dupa ce se amesteca cele doua ingrediente pe uscat, se adauga putin cate putin apa fierbinte si se amesteca bine pana ce se obtine aluatul lipicios de clatite;
2 Se presara faina suplimentara peste aluatul de clatite, se pregateste suprafata de framantat tot cu un strat subtire de faina si se transfera aluatul aici unde se framanta usor, adaugand mai multa faina daca aluatul continua sa ramana prea lipicios;
3 Se framanta cu pumnii pana ce se obtine un aluat elastic si fin, care nu mai este lipicios; cand este gata se transfera inapoi in recipientul larg initial, se acopera cu un prosop curat si se lasa sa se linisteasca aluatul pentru o jumatate de ora;
4 Dupa trecerea jumatatii de ora, se scoate bucata de aluat si se taie in jumatate, apoi se presara facaletul cu faina si se intinde bine fiecare jumatate de aluat obtinandu-se doua foi de aproximativ 0,5cm grosime
5 Se foloseste o forma circulata de taiat foaia de aluat cu care se vor taia forme circulare de 12-15 cm in diametru din fiecare foaie, pastrand-se resturile care vor putea fi rulate din nou pentru a se obtine mai multe forme circulare;
6 Se unge fiecare cerc de aluat pe o singura parte cu putin ulei de susan si apoi se suprapun doua cate doua astfel incat partea unsa sa fie la interior; se plaseaza apoi pe un platou larg si se acopera cu un prosop pentru aproximativ 10 minute;
7 Se presara din nou faina pe suprafata de lucru, se ia fiecare cerc dublu lasat deoparte si se ruleaza din nou cu facaletul pana ce se obtin clatite subtiri ca hartia, care se vor plasa din nou la final sub un prosop pentru aproximativ inca 10 minute;
8 Se pune tigaia pentru clatite la foc mediu spre tare si se lasa sa se incinga fara a pune deloc ulei;
9 Cand s-a incins bine tigaia se adauga prima clatita, fara ulei, si se lasa cam 1 minut si jumatate pe o parte, pana ce incepe sa umfle usor si capata aspectul de preparat la gratar, apoi se intoarce pe cealalta parte si se procedeaza similar;
10 Se scoate clatita dubla din tigaie si se separa in doua jumatati, ele fiind lipite anterior si unse cu ulei la interior; astfel se preparara clatitele chinezesti traditionale, obtinandu-se la final clatite prajite mai tare pe o parte si gatite usor pe cealalta;
11 Se plaseaza cele doua jumatati pe platoul de servit, dar acoperite cu un prosop curat;
12 Se procedeaza similar cu celelalte clatite, care de asemenea se lasa acoperite sub prosop;
13 Clatitele chinezesti se consuma imediat, alaturi de preparate din carne de pui sau de rata, dar se pot si lasa la congelat, urmand sa fie incalzite din nou inainte de a fi servite.

Pofta buna!


6 utilizatori coolinaria.ro au incercat reteta "Clatite chinezesti". Incearc-o si tu!
Vizualizari: 6305


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-04-09 Nota: 10,00 din 2 voturi.


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza

Adauga comentariu reteta - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut reteta Clatite chinezesti, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Gogosi cu banane
Serviti aceste gogosi glazurate cu unt de arahide indulcit si incercati-le si sub forma de briose.
Toast cu ciocolata si zmeura
Un desert foarte rapid, in care puteti folosi ce amestec de nuci doriti.
Fursecuri cu scortisoara
Aceste fursecuri delicioase sunt foarte usor de facut!
Fructe la tigaie
Fructele de vara pot fi transformate intr-un desert simplu tragandu-le la tigaie cu putina miere si ulei de masline.
Parfait de pepene galben
In loc de afine, puteti folosi mure sau zmeura, dupa preferinte.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau








DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada