Dulciuri
Melci cu scortisoara
Va prezint varianta romaneasca a celebrilor cinnamon buns ale americanilor. Aroma melcilor cu scortisoara ce va umple casa cu siguranta o sa va aduca vecinii pofticiosi la usa.
Ingrediente
- - Pentru aluat avem nevoie de:
- 6 galbenusuri
- 1kg faina
- 100g zahar pudra
- 1 pachet unt
- 150ml ulei
- 1 pachet mic de drojdie
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- cateva picaturi rom
- 500ml lapte caldut
- - Pentru umplutura:
- 1 pachet unt
- 1 cana nuca zdrobita
- 50g stafide
- 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare
Amestecam galbenusurile impreuna cu uleiul. Adaugam treptat zaharul vanilat, romul, coaja de lamaie, amestecand incontinuu. Adaugam drojdia sfaramata cu dosul furculitei si jumatate din laptele in care am dizolvat zaharul.
Amestecam bine si turnam in ploaie faina cernuta. Adaugam untul, restul de lapte si framantam. Lasam sa se odihneasca o ora.
Impartim aluatul in doua si intindem foi. Le ungem cu putin unt si presaram deasupra nucile, stafidele, zaharul si scortisoara, amestecate cu unt. Rulam cu grija, dupa care taiem felii groase.
Asezam melcii intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si ii lasam sa creasca 20 de minute. Ii dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Pofta buna!
Amestecam bine si turnam in ploaie faina cernuta. Adaugam untul, restul de lapte si framantam. Lasam sa se odihneasca o ora.
Impartim aluatul in doua si intindem foi. Le ungem cu putin unt si presaram deasupra nucile, stafidele, zaharul si scortisoara, amestecate cu unt. Rulam cu grija, dupa care taiem felii groase.
Asezam melcii intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si ii lasam sa creasca 20 de minute. Ii dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 4186
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2010-05-12
Daca ti-a placut reteta Melci cu scortisoara, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Fiti atenti ca mancarea sa nu fie lasata niciodata mai mult de 2 ore la temperatura camerei.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI

Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta