193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Torturi si tarte» Tarta cu spanac

Tarta cu spanac

      Trimite pe mail Printeaza
Tarta cu spanac


Dificultate: mediu

RATING


Din seria retetelor de sezon, iti recomand o tarta satioasa cu spanac si branza. E o reteta ce ia mult timp, insa rezultatul final merita.

Ingrediente
  • - Pentru aluat:
  • 150ml lapte
  • 1/2 plic drojdie uscata (sau 10g drojdie proaspata)
  • 1 lingura ulei
  • 200g faina
  • sare
  • - Pentru umplutura:
  • 200g spanac proaspat
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 lingura ulei
  • 150g branza gorgonzola (sau branza de burduf mai iute)
  • 100g branza proaspata grasa (sau smantana)
  • 50g cascaval ras
  • 1 ou
  • 1 lingurita gris
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • dafin
  • cimbru - Pentru crusta:
  • 2 oua
  • 50 cascaval ras
  • 1 lingurita faina
  • sare
Mod de preparare
Rasturnam faina intr-un vas si o amestecam impreuna cu drojdia uscata si putina sare. Facem o gaura pe mijloc si punem uleiul si laptele caldut amestecand usor dinspre interior.

Framantam un aluat putin mai moale (daca e totusi prea moale mai completam cu faina) si lasam la dospit 30min.

Intre timp pregatim compozitia. Punem spanacul la oparit in apa cu sare. Nu fierbem mult, ci doar cat sa se inmoaie. Il scurgem bine si il tocam cu cutitul.

Taiem ceapa si o punem la calit intr-o craticioara cu ulei.

Adaugam apoi si spanacul maruntit si lasam cateva minute sa se caleasca impreuna.

Urmeaza apoi branza gorgonzola taiata cubulete. Putem inlocui cu branza de burduf caci si ea e putin iute la gust.
Amestecam pana se topeste branza si se formeaza o crema. Adaugam in continuare branza proaspata sau smantana si oul batut, apoi cascavalul ras si o lingurita de gris.

Saram, piperam, adaugam restul de condimente si umplutura e gata.
Intre timp aluatul ar trebui sa fi crescut.

Tapetam forma de tarta cu unt si faina, intindem aluatul pe masa cu sucitorul cat dimensiunea formei si apoi asezam uniform aluatul in tava. Intepam aluatul cu o furculita si apoi turnam si netezim umplutura.

Pentru crusta de deasupra batem 2 oua cu un praf de sare si amestecam impreuna cu cascavalul ras si cu o lingurita de faina. Turnam apoi peste tarta si netezim cat se poate.

Dam la cuptorul incins la foc mediu pentru aproximativ 30minute.

Pofta buna!


3 utilizatori coolinaria.ro au incercat reteta "Tarta cu spanac". Incearc-o si tu!
Vizualizari: 6114


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Simona Stefanuca pe data de 2010-05-12


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Tarta cu spanac, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mini-tarte cu branza Boursin
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Mini-tarte cu capsuni
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca. Noteaza-ti reteta in caietul tau de
Tort cu ciocolata si menta
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta! Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Tarta cu ciocolata si lapte condensat
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tort cu sampanie
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cubebul
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva ma...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro