193135987363285

Feluri de mancare

Home» ...» Mancaruri ...» Anghinare umplute cu carne de vita

Retete Exotice: Anghinare umplute cu carne de vita

      Trimite pe mail Printeaza
Anghinare umplute cu carne de vita


Dificultate: mediu

RATING


Cele mai potrivite anghinare pentru aceasta reteta sunt anghinarele italiene sau cele grecesti, care se preteaza de minune la umplutura din carne de vita si, in plus, sunt si mai fragede. Anghinarele au un efect afrodisiac asupra organismului, sunt excelente pentru detoxifiere si constituie o masa usoara si delicioasa.

Ingrediente
  • 4 bucati anghinare Italia sau Grecia
  • 100 grame carne tocata de vita, fara grasime
  • 50 grame sunca cu suvite de carne si grasime
  • 2 ficatei de pui
  • 1 ou
  • 50 grame firimituri paine
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • 1/2 cana zeama de pasare
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
1 Se pregatesc mai intai bucatile de anghinare prin indepartarea tulpinii de la baza (se pastreaza totusi tulpinile taiate pentru mai tarziu!), apoi prin indepartarea frunzelor tari si apoi prin sectionarea partii superioare a fiecarei bucati de anghinare cam la 3 cm de la varf. Se verifica si in interior si se indeparteaza toti perii si de aici. In prealabil se pregateste si un vas cu apa si felii de lamaie, unde sa se lase la pastrare anghinarea deoarece in caz contrar aceasta se va innegri (la curatarea anghinarei puteti chiar folosi manusi deoarece lasa pete pe maini);
2 Se curata apoi cate o bucata din tulpina, de aproximativ 4 cm, care se vor da apoi la mixer, dar nu foarte mult;
3 Intr-un bol de gatit se combina sunca tocata marunt, ficateii de pasare de asemenea tocati marunt, tulpinile de anghinare date la mixer, zeama de pasare, firimiturile de paine, oul si patrunjelul verde tocat, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca totul foarte bine;
4 Se incalzeste bine cuptorul la 200 de grade;
5 Se lasa bucatile de anghinare la scurs, se largesc manual la partea lor superioara si se umplu cu compozitia facuta anterior;
6 Se pun anghinarele umplute intr-o tava, stropindu-se cu tot uleiul de masline si presarandu-se si usturoiul, tocat anterior, uniform in tava. Se adauga apoi apa in tava pana ce ajunge la 2/3 din inaltimea anghinarelor si se lasa la cuptor pentru aproximativ 1 ora. Anghinarele trebuie insa stropite in mod regulat cu amestecul din tava, pentru a nu se usca la copt.

Se serveste cald.

Pofta buna!


5 utilizatori coolinaria.ro au incercat reteta "Anghinare umplute cu carne de vita". Incearc-o si tu!
Vizualizari: 6480


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Anghinare umplute cu carne de vita:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-07-12


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Anghinare umplute cu carne de vita, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro