Dulciuri
Inghetata de mere cu busuioc
Inghetata de mere cu busuioc este un desert racoritor pentru intreaga familie. Aceasta inghetata de mere cu busuioc se prepara rapid si este delicioasa si inedita.
Ingrediente
- 400g mere acrisoare
- 100ml suc de mere natural
- sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
- un manunchi de busuioc
- 2 linguri fistic
- 125g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 150g smantana
- 50g branza ricotta
Mod de preparare
Taiem merele si le curatam de coaja si de seminte. Le punem pe foc impreuna cu sucul de mere si le fierbem 2-3 minute, apoi le lasam sa se raceasca.
Amestecam merele cu suc de lamaie, frunzulite de busuioc, fistic zdrobit, zahar, vanilie si mixam foarte bine la robot. Adaugam coaja de lamaie, smantana si ricotta si mai omogenizam o data.
Tinem compozita intr-un recipient metalic la congelator, minim 3 ore, inainte de a o servi.
Decoram cu frunzulite proaspete de busuioc si un praf de fistic zdrobit.
Pofta buna!
Amestecam merele cu suc de lamaie, frunzulite de busuioc, fistic zdrobit, zahar, vanilie si mixam foarte bine la robot. Adaugam coaja de lamaie, smantana si ricotta si mai omogenizam o data.
Tinem compozita intr-un recipient metalic la congelator, minim 3 ore, inainte de a o servi.
Decoram cu frunzulite proaspete de busuioc si un praf de fistic zdrobit.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 4911
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Inghetata de mere cu busuioc:
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2010-07-21 Nota: 10,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Inghetata de mere cu busuioc, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Serviti intotdeauna felurile de mancare la temperatura recomandata de reteta culinara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta