Franta
Tarta Tatin sau tarta rasturnata este o placinta de fructe, cel mai adesea mere, coapta in cuptor cam in 30-35 de minute. Prima tarta Tatin a fost gat
Clafoutis este un desert frantuzesc facut din cirese negre si aluat mai gros. Reteta traditionala provine din regiunea Limousin si se pregateste cu ci
Bucataria este universul lor, iar combinatiile de ingrediente, mistere deslusite sau pe cale de a fi patrunse. Au luat contact cu ustensilele de gatit
Preincalziti cuptorul la 250 grade Celsius. Topiti untul. Curatati cartofii si taiati-i in rondele subtiri. Ungeti o tava cu unt. Asezati cartofii pe
Francezii sunt fanii untului, ai retetelor de croissante si pate de foie gras. Asadar, mananca de trei ori mai multe grasimi decat americanii, si totu
Julia Child este persoana care le-a facut cunostinta americanilor cu bucataria frantuzeasca, prin intermediul volumului Mastering the Art of French co
Celebrele sosuri frantuzesti dateaza din Evul Mediu. La inceputul secolului al XIX-lea, bucatarul Antonin Careme a incercat sa adune cat mai multe ret
Incingeti uleiul de masline pentru a cali ceapa si usturoiul. Adaugati puiul si rumeniti-l. Peste pui turnati coniacul, ardeiul gras, rosiile si ierbu
Adesea, in loc de sos pentru salate se foloseste cuvantul dressing. In Vest, sunt trei feluri de dressinguri: vinegreta (vinaigrette), dressing cremos
Dieta pariziana are la baza obiceiurile alimentare sanatoase ale francezilor. Spre deosebire de alte diete, aceasta e mai usoara, mai light. Are trei
Se apropie cu pasi repezi 14 februarie, cand indragostitii din toata lumea isi declara iubirea si multumesc persoanelor de alaturi pentru momentele fr
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, la foc mediu. Adaugati ceapa si cimbrul. Tineti pe foc 15-20 de minute sau pana se caramelizeaza ceapa si amest
Lasati stafidele la inmuiat intr-o farfurie cu apa calda. Preincalziti cuptorul la 210 grade Celsius, cu o tava goala in interior. Anestecati faina, d
Anual, dupa 40 de zile de la Craciun, romano-catolicii marcheaza ceremonia binecuvantarii lumanarilor. Aceasta aduce aminte de Curatarea Fecioarei Mar
Macarons sunt niste prajiturele frantuzesti facute integral din migdale, albus si zahar. Secretul lor consta in amestecarea ingredientelor uscate cu c
- Pagini:
- « Previous 1 2 3 4 Next »
Aboneaza-te la
RSS-ul cu articole si retete cu tagul Franta
Nu folositi decat zarzavaturi si legume foarte proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci