Caramel
Spalati caisele, taiati-le in doua si indepartati samburii. Fierbeti caisele 5 minute in apa incalzita cu zeama de lamaie. Scurgeti-le si puneti-le in
Amestecati intr-o oala smantana cu laptele si 100 gr zahar. Razuiti semintele din pastaia de vanilie si adaugati-le cu tot cu pastaie in compozitie. A
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Cerneti faina cu praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. Lasati deoparte. Frecati untura cu mixeru
Clatitele sunt un desert rapid si delicios. Le poti manca cu diverse umpluturi, de la crema de ciocolata, fructe proaspete, gemuri pana la sosuri comp
Tapetati cu hartie de copt o forma de chec de aprox. 23 x 13 cm. Intr-o oala solida, aduceti la fierbere iaurtul cu zaharul brun, amestecand pana se d
Puneti in blender lapte, cafea instant, Nutella, praf de budinca si gheata. Pasati bine sa se omogenizeze. Turnati compozitia intr-un pahar mare si se
Topiti untul intr-o craticioara la foc mediu, impreuna cu mierea si cele 2 tipuri de zahar. Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn, timp de
Amestecati toate ingredientele pentru sosul caramel intr-o craticioara la foc mic, pana se dizolva zaharul. Lasati sa fiarba inabusit 5 minute, pana s
Mixati mascarpone cu miere pana se incorporeaza omogen si devine o crema pufoasa. Puneti pe fiecare farfurie cate o portie mica de branza, asezati dea
Puneti boabele de porumb intr-o punga de hartie maro. Pliati gura pungii de cateva ori si lipiti cu scotch. Puneti punga la microunde cu fata lipita i
Nimic nu se compara cu o ciocolata calda in sezonul rece. Dar... ce faci atunci cand te-ai saturat de gustul clasic? Iata cateva imbunatatiri pe care
Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Ungeti o tava pentru 12 briose. Intr-o tigaie adanca, la foc mediu spre mare, amestecati merele, zaharul brun
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti o tava medie in cupto, sa se incalzeasca. Incingeti o tigaie mare la foc mediu spre tare. Ungeti co
Asezati gratarul in treimea de jos a cuptorului si preincalziti la 180 grade Celsius. Topiti zaharul pentru caramael intr-o craticioara la foc mediu,
Amesteca biscuitii sfaramati cu untul si preseaza-i pe marginile unei tavi pentru a crea forma placintei. Las-o la racit pentru 10 minute. Topeste unt
Aboneaza-te la
RSS-ul cu articole si retete cu tagul Caramel
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita