Retete traditionale
Pestele se pune in apa calduta ca sa se desareze bine. Daca e nevoie, se schimba apa. Se pune la fiert, se scoate si, dupa ce s-a racit, se dezoseaza
Pestele alb se spala, se curata, dupa care se inmoaie painea alba in apa. Dupa ce s-a inmuiat, painea se stoarce bine de apa. Verdeata se spala bine.
Crapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati si se prajeste. Ceapa se curata, se spala, se taie solzi. Usturoiul se curata, se spala si s
Se coc in cuptor sfeclele rosii. Se taie marunt ceapa, morcovul si cartofii. Se face o dirasala din oua si smantana. Se pun la calit zarzavaturile, ap
Se sterge bine pastravul cu un servet. Se pune la fiert smantana cu sarea, se pune pastravul si se fierbe in jur de 10 minute. Dupa ce s-a fiert se ad
Se curata cartofii si se rad pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta). Se amesteca bine cu faina, ouale, sare si piper. Se amesteca apoi cu bran
Din faina, oua, apa si sare se pregateste coca de taitei, care apoi se intinde in foi, se lasa sa se zvante, se ruleaza sul si se taie in fasii subtir
Ieri a avut loc lansarea proiectului de responsabilitate sociala "Descopera traditiile culinare romanesti!", dezvoltat de Bucatarasul cel Dibaci si Ru
Maiaua: Se freaca zaharul cu drojdia pana se lichefiaza. Se adauga laptele caldut si se presara putina faina. Se amesteca putin, se acopera si se asea
Se pregateste aluatul din faina, un ou, un praf de sare si o ceasca de apa. In cazul in care aluatul este prea vartos, se mai adauga apa, atata cat es
- Se toaca ceapa, se spala si se toaca ciupercutele si morcovii si se prajeste carnea tocata in tigaie, fara ulei sau unt timp de maximum 10 minute, l
- Se spala si se curata bine cartofii, se taie cubulete pentru salata si se gatesc pana ce sunt patrunsi bine. Se lasa apoi la scurs. - Separat se gat
Curatam vinetele de coaja, le taiem pe lungime, apoi in cubulete, dupa care le oparim in apa cu sare. Separat, calim in ulei de masline incins ceapa t
- Se ia o tava pentru copt, se unge cu unt si se plaseaza aici fileurile de cod bine spalate si scurse de excesul de apa - Se topeste untul in tigaia
- Se incinge uleiul in tigaie si se rumeneste usturoiul tocat pentru un minut; - Se adauga ciupercutele si se prajesc pentru inca 2 minute; - Se da fo
Aboneaza-te la
RSS-ul cu articole si retete cu tagul Retete traditionale
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul