Vinete
Curatam vinetele de coaja, le taiem pe lungime, apoi in cubulete, dupa care le oparim in apa cu sare. Separat, calim in ulei de masline incins ceapa t
- Se feliaza cele doua vinete in felii rotunde, se spala, se freaca cu sare si se lasa la scurs pentru aprox. 10 minute; - Intr-un platou se presara f
Spalam vanata si o taiem felii subtiri, in numar cu sot. Presaram cu sare feliile de vanata si le lasam 10-15 minute la scurs, dupa care le presam uso
Puteti consulta in continuare cateva dintre trucurile de gatit utilizate in mod frecvent de bucatarii amatori din Romania, care fie au dorit sa econom
- Feliile de mar folosite la gatit pot fi unse cu putina zeama de lamaie pentru a isi pastra prospetimea; - Frunzele de coriandru raman mai proaspete
Curatam carnea si taiem muschiul de vita in felii groase. Presaram carnea cu sare si boia de ardei si o inabusim in ulei cu bulionul si cu ardeii copt
Vinetele coapte, surse de zeama, le tocam marunt impreuna cu franzela, inmuiata o clipa in apa rece si stoarsa bine imediat. Adaugam ceapa rasa fin, c
Taiem vinetele cu un cutit inoxidabil in bucati si le oparim in apa cu sare, apoi le scurgem si le prajim, pe rand in ulei. In acelasi ulei prajim si
Curatam cartofii si ii taiem in sferturi. Ii punem la fiert pentru 10 minute in apa cu sare. Ii scurgem apoi de apa si ii lasam la racit. Taiem vinete
Taiem telemeaua in bastonase, le punem intr-un castronel, le stropim cu ulei si le presaram cu chimen. Le lasam sa se patrunda. Coacem capatanile de u
Infasuram usturoiul si rosiile in folie de aluminiu si le coacem la cuptor. Intre timp, taiem vinetele in felii cu grosimea de 5cm. Le oparim cateva m
Se coc vinetele, de preferat la flacara aragazului ca sa se elimine cat mai multa zeama amara, dupa care se curata sub jetul de apa rece pentru a inde
- Mai mult decat orice, nu va apucati de gatit la amiaza, cand temperatura este foarte ridicata ci preferati sa gatiti dimineata, inainte de ora 9:00,
Mai intai spalam toate legumele si le stergem bine. Apoi le ungem pe fiecare cu ulei de masline sau de floarea soarelui. Doar puneti putin ulei in pal
Ungeti vinetele cu putin ulei de masline, stropiti ceapa (crestata in cruce) cu putin ulei. Presarati putina sare pe ceapa si introduceti tava la cupt
Aboneaza-te la
RSS-ul cu articole si retete cu tagul Vinete
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita