Lifestyle
Ceaiul rosu

Cunoscut in comert si sub denumirea de Rooibos, ceaiul rosu provine de la o planta cultivata cu preponderenta in Africa de Sud, din care se poate obtine o bautura relaxanta, de culoare rosie, de unde si denumirea sa traditionala.
Ceaiul rosu este probabil singura varietate de ceai care nu necesita sa fie indulcit deoarece are deja un gust dulce in stare naturala si o aroma usor apropiata de aceea a nucilor. Se prepara similar cu alte tipuri de ceai si se poate consuma simplu sau cu lamaie, cu lapte ori cu putina miere de albine, daca se doreste un gust dulce mai puternic.
Din punct de vedere nutritional, ceaiul rosu contine concentratii mari de antioxidanti utili pentru sanatate, nu contine cafeina deloc si este foarte apreciat pentru acest lucru, dar si pentru nivelul relativ scazut de tanini, nu intotdeauna pe gustul tuturor consumatorilor.
Din punct de vedere terapeutic, ceaiul rosu este un excelent antidepresiv, stimuleaza activitatea cerebrala, amelioreaza alergiile si problemele digestive si poate fi util si in tratarea astmei sau a bolilor de piele. Savantii care au studiat proprietatile sale nu au gasit nici un fel de efecte secundare care sa survina prin aportul de ceai rosu la dieta si de aceea acest ceai are din ce in ce mai multa cautare pe piata internationala.
Din pacate, productia mondiala de ceai rosu este deocamdata destul de scazuta, foarte putina lume ajungand sa beneficieze de proprietatile de exceptie ale acestui tip de ceai. In Romania, ceaiul rosu este disponibil in diverse varietati ambalate si procesate in Germania sau Austria, iar preturile nu sunt chiar atat de piperate pe cat s-ar crede la prima vedere.
Ceaiul rosu este probabil singura varietate de ceai care nu necesita sa fie indulcit deoarece are deja un gust dulce in stare naturala si o aroma usor apropiata de aceea a nucilor. Se prepara similar cu alte tipuri de ceai si se poate consuma simplu sau cu lamaie, cu lapte ori cu putina miere de albine, daca se doreste un gust dulce mai puternic.
Din punct de vedere nutritional, ceaiul rosu contine concentratii mari de antioxidanti utili pentru sanatate, nu contine cafeina deloc si este foarte apreciat pentru acest lucru, dar si pentru nivelul relativ scazut de tanini, nu intotdeauna pe gustul tuturor consumatorilor.
Din punct de vedere terapeutic, ceaiul rosu este un excelent antidepresiv, stimuleaza activitatea cerebrala, amelioreaza alergiile si problemele digestive si poate fi util si in tratarea astmei sau a bolilor de piele. Savantii care au studiat proprietatile sale nu au gasit nici un fel de efecte secundare care sa survina prin aportul de ceai rosu la dieta si de aceea acest ceai are din ce in ce mai multa cautare pe piata internationala.
Din pacate, productia mondiala de ceai rosu este deocamdata destul de scazuta, foarte putina lume ajungand sa beneficieze de proprietatile de exceptie ale acestui tip de ceai. In Romania, ceaiul rosu este disponibil in diverse varietati ambalate si procesate in Germania sau Austria, iar preturile nu sunt chiar atat de piperate pe cat s-ar crede la prima vedere.
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-09-17 Vizualizari: 4887
Daca ti-a placut articolul Ceaiul rosu, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita