Alimentatie sanatoasa
Preveniti diverticulita prin alimentatia corecta

Diverticulita este o boala a intestinului gros caracterizata prin prezenta unor infectii in pungile create de intestin, acolo unde materiile fecale raman blocate pentru mai multa vreme, favorizand inflamatia si aparitia acestor infectii. Aceasta boala este prezenta preponderent la persoanele in varsta care nu practica o dieta bogata in fibre alimentare si multe lichide.
O persoana care sufera de diverticulita va trebui sa recurga la o dieta, paradoxal, saraca in fibre alimentare, pentru a reduce sangerarile din locul afectat, si bogata in lichide, dar de obicei de tipul supelor strecurate in care nu se afla legume care de asemenea ar putea ramane blocate in pungile intestinului gros. Preventiv, fibrele alimentare ne vor pazi de aparitia acestei afectiuni, dar atunci cand diverticulita este prezenta ar trebui sa reducem la minimum aportul de fibre alimentare din dieta.
Alimentele la dieta recomandata pentru diverticulita este bine sa fie consumate sub forma de pasta sau piure fin pentru a nu agrava infectia din organism. Se pot consuma si legume si carne, dar acestea trebuie bine fierte si trecute prin procesorul de alimente pentru a nu rani locul afectat. Fructele si cerealele integrale trebuie consumate mai rar pana ce se vindeca portiunea afectata si dispar riscurile de ranire a intestinului gros.
Pentru a nu se ajunge la aceasta boala trebuie sa se adopte in mod regulat o dieta bogata in fibre alimentare si lichide, sa se evite alimentele care dau constipatie si de asemenea starile de balonare si gazele in exces. Flora intestinala trebuie sa fie stimulata prin consumul de iaurt si alte alimente benefice, in special dupa ce se face apel la antibiotice si tratamente de detoxifiere a organismului.
Condimentele picante pot genera si acestea diverticulita si este bine sa se consume toata viata cu moderatie si chiar sa fie eliminate de la dieta in anumite perioade din an cand aportul de fibre alimentare este mai mic in alimentatia zilnica. Produsele rafinate, grasimile, zaharul este bine sa fie consumate ocazional, iar fructele, cerealele, zarzavaturile si legumele din belsug.
Diverticulita este prezenta mai degraba in occident, unde fibrele alimentare si lichidele nu au un aport mare la dieta si de aceea este recomandat sa se evite produsele alimentare procesate si sarace in fibre alimentare si sa se introduca cat mai multe produse proaspete, care contin atat fibre alimentare cat si alte nutrimente sanatoase. Diverticulita este o afectiunea cu grad mare de risc pentru sanatate si nu trebuie neglijata, la cea mai mica sangerare fiind recomandata prezentarea de urgenta la medic.
O persoana care sufera de diverticulita va trebui sa recurga la o dieta, paradoxal, saraca in fibre alimentare, pentru a reduce sangerarile din locul afectat, si bogata in lichide, dar de obicei de tipul supelor strecurate in care nu se afla legume care de asemenea ar putea ramane blocate in pungile intestinului gros. Preventiv, fibrele alimentare ne vor pazi de aparitia acestei afectiuni, dar atunci cand diverticulita este prezenta ar trebui sa reducem la minimum aportul de fibre alimentare din dieta.
Alimentele la dieta recomandata pentru diverticulita este bine sa fie consumate sub forma de pasta sau piure fin pentru a nu agrava infectia din organism. Se pot consuma si legume si carne, dar acestea trebuie bine fierte si trecute prin procesorul de alimente pentru a nu rani locul afectat. Fructele si cerealele integrale trebuie consumate mai rar pana ce se vindeca portiunea afectata si dispar riscurile de ranire a intestinului gros.
Pentru a nu se ajunge la aceasta boala trebuie sa se adopte in mod regulat o dieta bogata in fibre alimentare si lichide, sa se evite alimentele care dau constipatie si de asemenea starile de balonare si gazele in exces. Flora intestinala trebuie sa fie stimulata prin consumul de iaurt si alte alimente benefice, in special dupa ce se face apel la antibiotice si tratamente de detoxifiere a organismului.
Condimentele picante pot genera si acestea diverticulita si este bine sa se consume toata viata cu moderatie si chiar sa fie eliminate de la dieta in anumite perioade din an cand aportul de fibre alimentare este mai mic in alimentatia zilnica. Produsele rafinate, grasimile, zaharul este bine sa fie consumate ocazional, iar fructele, cerealele, zarzavaturile si legumele din belsug.
Diverticulita este prezenta mai degraba in occident, unde fibrele alimentare si lichidele nu au un aport mare la dieta si de aceea este recomandat sa se evite produsele alimentare procesate si sarace in fibre alimentare si sa se introduca cat mai multe produse proaspete, care contin atat fibre alimentare cat si alte nutrimente sanatoase. Diverticulita este o afectiunea cu grad mare de risc pentru sanatate si nu trebuie neglijata, la cea mai mica sangerare fiind recomandata prezentarea de urgenta la medic.
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-11-29 Vizualizari: 7156
Daca ti-a placut articolul Preveniti diverticulita prin alimentatia corecta, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun