193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi ...» Alimenta...» Cat de sanatoasa mai este carnea de pasare in zilele noastre...

Cat de sanatoasa mai este carnea de pasare in zilele noastre?

      Trimite pe mail Printeaza
Cat de sanatoasa mai este carnea de pasare in zilele noastre?
O echipa de nutritionisti din cadrul Universitatii London Metropolitan din Marea Britanie au desfasurat in anii trecuti un studiu comparativ pentru a descoperi care mai sunt beneficiile consumului de carne de pasare pentru populatie, iar rezultatele finale prezentate de dansii catre publicul larg nu sunt deloc incurajatoare in ce priveste calitatea carnii de pasare de pe piata si beneficiile pe care le putem obtine prin consumul acestui tip de carne.

Comparativ cu alte studii desfasurate in preajma anilor '70 tot in Marea Britanie, unde se incuraja consumul crescut de carne de pasare pentru aportul util de proteine si acizi grasi omega-3, in prezent calitatea carnii de pasare lasa de dorit deoarece contine mai multe grasimi si mai putine proteine si acizi grasi decat in trecut. Acest lucru a fost cauzat de cresterea intensiva a pasaretului pentru satisfacerea nevoilor pietii de consum prin schimbarea neinspirata a hranei oferite pasarilor cu produse complet nesanatoase atat pentru pasari cat si pentru oamenii care consuma carnea lor.

Desi consumul de carne de pasare a crescut exponential in ultimii 30 de ani, sanatatea noastra nu a intregistrat o crestere datorita acestui fapt ci, dimpotriva, se inregistreaza probleme de sanatate precum cresterea in greutate si afectiuni cardio-vasculare din cauza aportului marit de grasimi din carnea de pasare. Astfel, se estimeaza in prezent o crestere de aproximativ 100 de calorii la suta de grame de carne de pasare fata de acum 30 de ani in urma, scazand totodata si aportul util de acizi grasi omega-3 precum si proteinele din carnea de pasare.

Concluziile echipei de cercetatori in nutritie din Marea Britanie nu s-au extins si la alte tari din cadrul UE, dar este de banuit faptul ca intr-adevar carnea de pasare contribuie in prezent cam peste tot in Europa la cresterea in greutate si alte probleme generate de aportul marit de grasimi. Majoritatea populatiei inca mai crede ca acest tip de carne este mai sanatoasa decat alte sortimente si consuma frecvent carne de pasare bazandu-se pe recomandarile mai vechi ale nutritionistilor si nicidecum pe studii recente care sa confirme ca acest produs este cu adevarat benefic pentru sanatatea noastra.

Date fiind problemele de data recente puse de cresterea pasaretului si prezentate succesiv pe toate canalele de media din intreaga lume nu putem decat sa suspectam faptul ca fermele avicole din prezent se confrunta cu probleme majore, plecand de la calitatea hranei administrata pasarilor si pana la cele privitoare la conditiile in care sunt crescute aceste pasari. Intrucat britanicii au atras atentia la faptul ca structura chimica a carnii de pasare a fost serios afectata in ultimii 30 de ani tocmai prin cresterea intensiva a pasarilor este de inteles faptul ca ar fi bine sa diminuam aportul de carne de pasare din dieta noastra pentru a reduce astfel si grasimile din alimentatia noastra zilnica.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-08-03 Vizualizari: 4199


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cat de sanatoasa mai este carnea de pasare in zilele noastre?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu orice pret, casatoreste-te. Daca îti gasesti o sotie buna vei deveni foarte fericit. Dar daca îti vei gasi una rea, atunci vei deveni un filozof"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro