193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi ...» Alimenta...» Consumul regulat de legume ne pazeste de cancer!...

Consumul regulat de legume ne pazeste de cancer!

      Trimite pe mail Printeaza
Consumul regulat de legume ne pazeste de cancer!
Legumele revin in atentia cercetatorilor in nutritie prin unii antioxidanti puternici pe care ii contin, recent fiind descoperit faptul ca doi compusi chimici rezultati prin consumul regulat de legume, acidul fitic si butiratul, pot preveni bine aparitia cancerului, reducand riscul contractarii acestei temute boli la cote minime.

Acidul fitic este unul dintre compusii importanti care se regasesc in mai toate legumele, iar butiratul rezulta in urma consumului de legume sub forma unul lant de acizi grasi produsi in intestinul gros prin fermentarea bacteriilor din legumele procesate care ajung aici.

Butiratul poate preveni cu succes aparitia si dezvoltarea tumorilor, inhiband practic proliferarea celulelor canceroase si stimuland sistemul imunitar, iar suplimentar poate reduce si inflamatiile din intestinul gros, protejandu-ne astfel de aparitia cancerului de colon.

Acidul fitic, destul de hulit in trecut in lumea medicala, s-a descoperit ca de fapt ajuta si nu dauneaza organismului uman, protejandu-ne de cancerul de san, cancerul de colon, de ficat, de piele sau cel de prostata, iar recomandarile medicilor in prezent sunt toate in favoarea consumului zilnic de legume si nu a unui consum mai moderat asa cum se cerea in trecut.

Bogate si in multi alti antioxidanti de valoare, legumele sunt deci produse alimentare de introdus la dieta oricarei persoane ajutand multumitor atat la cresterea nivelurilor de energie cat si la stabilizarea nivelului de zahar din sange, ori la reglarea apetitului alimentar si la mentinerea greutatii corporale la parametri optimi.

Indiferent daca sunt consumate in stare cruda sau gatite, legumele vor oferi astfel cantitati suficiente de butirat si acid fitic, indeajuns cat sa ne protejeze mai bine de riscurile aparitiei cancerului si a altor boli, noi toti trebuind sa oferim mai multa atentie acestei categorii de alimente si sa le consumam mai des decat inainte pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care le aduc organismului nostru suprasolicitat de stres si de o alimentatie nu intotdeauna bine echilibrata in nutrimente de calitate.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-09-26 Vizualizari: 1525


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Consumul regulat de legume ne pazeste de cancer!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro