Lifestyle
Consumati alge de mare pentru frumusete si un plus de sanatate

Detoxifiante de exceptie, adjuvante utile la curele de slabit, un remediu excelent pentru celulita si adevarate depozite de vitamine si minerale necesare intretinerii corpului si a pielii, algele de mare au avantajul ca pot fi uscate si depozitate pe perioade lungi de vreme, in acest mod fiind disponibile noua pe toata perioada anului fara a-si pierde nici una dintre proprietatile lor benefice pentru sanatate.
De zece ori mai bogate in nutrimente decat legumele si fructele consumate de noi in mod obisnuit, algele de mare au un continut ridicat de iod, vitamine din gama complex B, magneziu, acid folic, vitamina K, seleniu, fier, calciu, cupru etc., continand per total peste 70 de substante utile, unele foarte greu de gasit in stare naturala chiar si la produsele vegetale considerate in prezent a fi adevarate farmacii ale naturii.
Procesate simplu, prin dezhidratare, algele de mare se pot mentine in containere sigilate ermetic pe termen foarte lung si pot fi astfel introduse ca ingredient de exceptie la prepararea mancarii asemenea condimentelor obisnuite si in cantitatile dorite de noi. Foarte sarace in calorii, algele de mare nu ingrasa si nici nu schimba in rau gustul mancarii, astfel incat se pot consuma in portii normale fara a se resimti alte efecte secundare afara de o continua stare de bine ca urmare a aportului de nutrimente esentiale pentru organismul uman.
De maxima importanta pentru sanatatea glandei tiroide, algele de mare au un rol decisiv si in prevenirea efectelor imbatranirii, mentinand pielea bine hidratata si elastica si detoxifiind foarte eficient intregul nostru corp. Incarcate cu proteine, fibre alimentare si antioxidanti, algele de mare vindeca miraculos leziunile la nivel celular, cresc simtitor nivelurile de energii si elimina rapid inflamatiile din organism, permitand astfel si mentinerea frumusetii noastre naturale la cele mai inalte standarde.
Adesea utilizate si pentru combaterea stresului, algele de mare protejeaza organismul de factorii de poluare externi si de efectele radiatiilor solare, oferind garantat o stare de bine peste zi, de maxima importanta pentru indepartarea riscurilor care imbatranesc trupul nostru prematur. Alcoolul, tutunul sau cafeaua nu mai distrug la fel de sistematic celulele organismului nostru atunci cand consumam alge de mare, iar bolile grave sunt tinute la distanta prin adoptarea unei diete echilibrate unde nu lipsesc nici algele de mare.
Plecand de la preturi de 10 lei pe suta de grame si putand ajunge pana la 60 de lei pe suta de grame, algele de mare exista pe piata noastra interna intr-o varietate adresata tuturor buzunarelor, fiind de retinut faptul ca produsele dezhidratate necesita tinerea prealabila in apa mai inainte de a fi utilizate la gatit sau consumate in salate ori ca atare. A nu se uita de asemenea ca gatitul la temperaturi inalte nu este recomandat pentru algele de mare, acestea putand sa fie introduse sub forma de ingredient la finalul retetei culinare sau preparate scurt la aburi la fel ca si legumele delicate care nu tolereaza expunerea la temperatura pentru vreme indelungata.
De zece ori mai bogate in nutrimente decat legumele si fructele consumate de noi in mod obisnuit, algele de mare au un continut ridicat de iod, vitamine din gama complex B, magneziu, acid folic, vitamina K, seleniu, fier, calciu, cupru etc., continand per total peste 70 de substante utile, unele foarte greu de gasit in stare naturala chiar si la produsele vegetale considerate in prezent a fi adevarate farmacii ale naturii.
Procesate simplu, prin dezhidratare, algele de mare se pot mentine in containere sigilate ermetic pe termen foarte lung si pot fi astfel introduse ca ingredient de exceptie la prepararea mancarii asemenea condimentelor obisnuite si in cantitatile dorite de noi. Foarte sarace in calorii, algele de mare nu ingrasa si nici nu schimba in rau gustul mancarii, astfel incat se pot consuma in portii normale fara a se resimti alte efecte secundare afara de o continua stare de bine ca urmare a aportului de nutrimente esentiale pentru organismul uman.
De maxima importanta pentru sanatatea glandei tiroide, algele de mare au un rol decisiv si in prevenirea efectelor imbatranirii, mentinand pielea bine hidratata si elastica si detoxifiind foarte eficient intregul nostru corp. Incarcate cu proteine, fibre alimentare si antioxidanti, algele de mare vindeca miraculos leziunile la nivel celular, cresc simtitor nivelurile de energii si elimina rapid inflamatiile din organism, permitand astfel si mentinerea frumusetii noastre naturale la cele mai inalte standarde.
Adesea utilizate si pentru combaterea stresului, algele de mare protejeaza organismul de factorii de poluare externi si de efectele radiatiilor solare, oferind garantat o stare de bine peste zi, de maxima importanta pentru indepartarea riscurilor care imbatranesc trupul nostru prematur. Alcoolul, tutunul sau cafeaua nu mai distrug la fel de sistematic celulele organismului nostru atunci cand consumam alge de mare, iar bolile grave sunt tinute la distanta prin adoptarea unei diete echilibrate unde nu lipsesc nici algele de mare.
Plecand de la preturi de 10 lei pe suta de grame si putand ajunge pana la 60 de lei pe suta de grame, algele de mare exista pe piata noastra interna intr-o varietate adresata tuturor buzunarelor, fiind de retinut faptul ca produsele dezhidratate necesita tinerea prealabila in apa mai inainte de a fi utilizate la gatit sau consumate in salate ori ca atare. A nu se uita de asemenea ca gatitul la temperaturi inalte nu este recomandat pentru algele de mare, acestea putand sa fie introduse sub forma de ingredient la finalul retetei culinare sau preparate scurt la aburi la fel ca si legumele delicate care nu tolereaza expunerea la temperatura pentru vreme indelungata.
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-11-16 Vizualizari: 3174
Daca ti-a placut articolul Consumati alge de mare pentru frumusete si un plus de sanatate, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita