Lifestyle
Retete inedite pentru gratar

Va invitam in cele ce urmeaza sa va inspirati din retetele lui Chris Knight, producator al binecunoscutei emisiuni License to Grill si co-autor al cartii Gratarul perfect:
1. Legume
Pe langa ceva mai simplele rosii la gratar, va propunem sa incercati si o salata de porumb prajit (stiuleti pe gratar, completati cu avocado si ardei gras), ardei umpluti la gratar sau cartofi dulci cu unt de portocale si nuci (o reteta care nu este atat de complicata sau fantezista pe cat suna).
2. Carne de vita
Puteti alege intre antricot/ceafa, coaste, file, muschi, coada, piept/platou si picioarele din spate sau din fata. Fiecare bucata se prepara intr-un anumit fel si are un gust aparte. Nu ramane decat sa descoperiti ce este mai potrivit pentru fiecare, dar noi va recomandam ceva care suna cat de cat apropiat de traditia noastra: antricot de vita cu sos de mustar, ceapa si usturoi – spre deosebire de mai exoticul vitel umplut cu mere si sos de menta.
3. Carne de porc
Cea mai usor de preparat la gratar este de departe carnea de porc. Si aici, ca si la carnea de vita, aveti de ales intre mai multe bucati: ceafa (celebra deja, desi cam atoasa), spate (care este surprinzator de slab), picioare (jambon) si burta (cea mai grasa, zona de provenienta a slaninei si costitei). Carnea de porc merge foarte bine cu alcoolul, asadar am ales sa va imbiem cu file de porc marinat in bere neagra si costite afumate cu glazura de whisky american.
4. Fructe de mare
Inainte de a servi peste in foi de porumb pe gratar sau frigarui cu scoici si somon, trebuie sa stiti ca un peste tinut congelat multa vreme e mai bine sa fie dezghetat in lapte pentru a mirosi din nou a proaspat. Revenind la retetele lui Chris Knight, va mai recomandam somonul afumat pe placa de cedru (cu maioneza cu tarhon), picioarele de crab cu unt de lamaie si crevetii cu rom in stil indian.
5. Carne de pasare
A venit si vremea puiului sa fie pus pe gratar – asta daca nu preferati cumva porumbel, curcan sau prepelita. Dincolo de clasicele frigarui de pui sau puiul la rotisor cu usturoi, va puteti aventura si spre retete mai sofisticate, cum ar fi puiul cu scortisoara si piure de alune sau pieptul de pui cu tequila si portocale.
6. Desert
O masa completa, fie ea chiar la gratar, se termina in mod ideal cu un desert, in acest caz cu fructe sanatoase si delicioase: ananas pe gratar, piersici si pere la gratar cu ciocolata topita sau, de ce nu, frigarui cu paine prajita, scortisoara si fructe.
Pofta buna si inspiratie la gratar!
1. Legume
Pe langa ceva mai simplele rosii la gratar, va propunem sa incercati si o salata de porumb prajit (stiuleti pe gratar, completati cu avocado si ardei gras), ardei umpluti la gratar sau cartofi dulci cu unt de portocale si nuci (o reteta care nu este atat de complicata sau fantezista pe cat suna).
2. Carne de vita
Puteti alege intre antricot/ceafa, coaste, file, muschi, coada, piept/platou si picioarele din spate sau din fata. Fiecare bucata se prepara intr-un anumit fel si are un gust aparte. Nu ramane decat sa descoperiti ce este mai potrivit pentru fiecare, dar noi va recomandam ceva care suna cat de cat apropiat de traditia noastra: antricot de vita cu sos de mustar, ceapa si usturoi – spre deosebire de mai exoticul vitel umplut cu mere si sos de menta.
3. Carne de porc
Cea mai usor de preparat la gratar este de departe carnea de porc. Si aici, ca si la carnea de vita, aveti de ales intre mai multe bucati: ceafa (celebra deja, desi cam atoasa), spate (care este surprinzator de slab), picioare (jambon) si burta (cea mai grasa, zona de provenienta a slaninei si costitei). Carnea de porc merge foarte bine cu alcoolul, asadar am ales sa va imbiem cu file de porc marinat in bere neagra si costite afumate cu glazura de whisky american.
4. Fructe de mare
Inainte de a servi peste in foi de porumb pe gratar sau frigarui cu scoici si somon, trebuie sa stiti ca un peste tinut congelat multa vreme e mai bine sa fie dezghetat in lapte pentru a mirosi din nou a proaspat. Revenind la retetele lui Chris Knight, va mai recomandam somonul afumat pe placa de cedru (cu maioneza cu tarhon), picioarele de crab cu unt de lamaie si crevetii cu rom in stil indian.
5. Carne de pasare
A venit si vremea puiului sa fie pus pe gratar – asta daca nu preferati cumva porumbel, curcan sau prepelita. Dincolo de clasicele frigarui de pui sau puiul la rotisor cu usturoi, va puteti aventura si spre retete mai sofisticate, cum ar fi puiul cu scortisoara si piure de alune sau pieptul de pui cu tequila si portocale.
6. Desert
O masa completa, fie ea chiar la gratar, se termina in mod ideal cu un desert, in acest caz cu fructe sanatoase si delicioase: ananas pe gratar, piersici si pere la gratar cu ciocolata topita sau, de ce nu, frigarui cu paine prajita, scortisoara si fructe.
Pofta buna si inspiratie la gratar!
Postat de Liana Hardt pe data de 2012-04-27 Vizualizari: 3690
Daca ti-a placut articolul Retete inedite pentru gratar, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun