Alimentatie sanatoasa
Socul - sanatate naturala

Despre soc se stie faptul ca e una din putinele plante de la care pot fi utilizate florile, fructele, frunzele etc. Cine nu a baut socata sau cine nu a mancat dulceata de soc? Mai putine se stiu, insa, despre planta din punct de vedere farmaceutic.
Noi, acum, spre exemplu, daca racim, preferam niste medicamente si un ceai cu lamaie. Bunicii, in schimb, isi faceau ceai din florile de soc. Indiferent despre ce afectiune a aparatului respirator era vorba, tuse, raceala, bronsita sau astm, apelau la acest remediu naturist pentru ca ii cunosteau proprietatile.
Mai ales in sezonul rece, dar nu numai, toti medicii ne fac recomandari pentru intarirea sistemului imunitar. Ei bine, in asemenea situatii socul este ideal, mai ales ca reprezinta o importanta sursa de vitamina C si de saruri minerale.
Tot ca utilizare interna este de remarcat intrebuintarea lui pentru ameliorarea durerilor de ficat, de stomac sau de vezicula biliara.
Persoanele care doresc sa slabeasca sau cele care sufera de constipatie de natura nervoasa pot apela cu incredere la produsele obtinute din soc. Acesta stimuleaza digestia, favorizeaza transpiratia si are proprietati laxative.
Utilizarea externa consta, in primul rand, in bai, infuzii etc. Datorita proprietatilor antiinflamatorii, cateva asemenea bai, spre exemplu, vor ameliora afectiunile reumatice si sciatica.
Chiar si infectiile oculare si eczemele, in stare incipienta, pot fi tratate cu soc. Proprietatile antiseptice si antinevralgice il recomanda in caz de umflaturi, dureri, arsuri etc.
Fructele de soc sunt unele dintre cele mai puternice dezinfectante, eliminand din corp foarte multe toxine. Ele se consuma sub forma de gem, peltea, vin, lichior, tuica etc. Din scoarta de soc se fac purgative, iar ceaiul din frunze are un efect puternic de depurare a sangelui.
Frunzele proaspete, sub formă de cataplasme, se aplică in special pe contuzii, hemoroizi externi si in zonele cu dureri reumatice. Fierte, ele se pun drept cataplasme pe rani.
Noi, acum, spre exemplu, daca racim, preferam niste medicamente si un ceai cu lamaie. Bunicii, in schimb, isi faceau ceai din florile de soc. Indiferent despre ce afectiune a aparatului respirator era vorba, tuse, raceala, bronsita sau astm, apelau la acest remediu naturist pentru ca ii cunosteau proprietatile.
Mai ales in sezonul rece, dar nu numai, toti medicii ne fac recomandari pentru intarirea sistemului imunitar. Ei bine, in asemenea situatii socul este ideal, mai ales ca reprezinta o importanta sursa de vitamina C si de saruri minerale.
Tot ca utilizare interna este de remarcat intrebuintarea lui pentru ameliorarea durerilor de ficat, de stomac sau de vezicula biliara.
Persoanele care doresc sa slabeasca sau cele care sufera de constipatie de natura nervoasa pot apela cu incredere la produsele obtinute din soc. Acesta stimuleaza digestia, favorizeaza transpiratia si are proprietati laxative.
Utilizarea externa consta, in primul rand, in bai, infuzii etc. Datorita proprietatilor antiinflamatorii, cateva asemenea bai, spre exemplu, vor ameliora afectiunile reumatice si sciatica.
Chiar si infectiile oculare si eczemele, in stare incipienta, pot fi tratate cu soc. Proprietatile antiseptice si antinevralgice il recomanda in caz de umflaturi, dureri, arsuri etc.
Fructele de soc sunt unele dintre cele mai puternice dezinfectante, eliminand din corp foarte multe toxine. Ele se consuma sub forma de gem, peltea, vin, lichior, tuica etc. Din scoarta de soc se fac purgative, iar ceaiul din frunze are un efect puternic de depurare a sangelui.
Frunzele proaspete, sub formă de cataplasme, se aplică in special pe contuzii, hemoroizi externi si in zonele cu dureri reumatice. Fierte, ele se pun drept cataplasme pe rani.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-05-16 Vizualizari: 4359
Daca ti-a placut articolul Socul - sanatate naturala, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata