193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi Culinare» Alimentatie sanatoasa» Alcoolul, beneficii si riscuri

Alcoolul, beneficii si riscuri

      Trimite pe mail Printeaza
Alcoolul, beneficii si riscuri
Consumul de alcool este o problema des dezbatuta de-a lungul istoriei umanitatii, existand opinii complet defavorabile, care cer interzicerea definitiva a consumului de alcool, dar si studii stiintifice relativ recente care indica faptul ca alcoolul consumat in cantitati mici are un rol benefic in ce priveste mentinerea unei bune stari de sanatate.

Raspunsul nu poate fi dat cu usurinta intrucat exista destul de multe persoane care prezinta intoleranta la alcool si, din aceasta cauza, se recomanda intotdeauna precautie de fiecare data cand nu se cunosc exact reactiile individuale atunci cand se consuma cantitati variate de alcool. Pentru unii poate avea un rol pozitiv, ajutand la reglarea functiilor sistemului circulator si digestiv, dar pentru altii este complet neindicat din motivele amintite mai sus.

Orice abuz in ce priveste consumul de cantitati mari de alcool este insa de evitat, problemele care pot fi generate astfel fiind dintre cele mai diverse, de la cele de sanatate si pana la probleme de natura familiala sau dezechilibre de natura psihica. Mai ales in cazul femeilor gravide si in cel al copiilor si adolescentilor aflati in crestere alcoolul nu se recomanda sub nici o forma putand avea efecte de nedorit pentru aceste categorii de persoane.

Pentru persoanele adulte totusi, care au o toleranta buna la alcool, s-a descoperit ca consumul de cantitati mici poate afecta organismul intr-un mod benefic ajutandu-l sa indeplineasca mai usor, gratie moleculelor de etanol din structura sa, procesele metabolice de functionare si intretinere. Surprinzator, consumul moderat de alcool poate reduce riscurile aparitiei bolilor cardio-vasculare sau ale sistemului digestiv, alcoolul fiind considerat un bun tonic si antidepresiv fiind recomandat un paharel inaintea meselor zilnice sau la sfarsitul programului de munca.

In cazul femeilor insa tot studiile stiintifice arata ca depasirea barierei zilnice de doua paharele poate mari riscul aparitiei cancerului de san si poate predispune mai usor decat in cazul barbatilor la instalarea alcoolismului cronic. Intrucat destul de multe femei prefera sa bea alcool foarte rar sau chiar deloc acestora li se recomanda sa nu isi schimbe acest obicei chiar daca studii stiintifice publicate in diverse locuri ar parea favorabile consumului moderat de alcool.

Barbatii pot consuma alcool, dar nu mai mult de 2-3 paharele pe zi, in cazul lor gasindu-se dovezi destul de puternice care sa arate o legatura stransa intre consumul moderat de alcool si reducerea riscurilor contractarii bolilor de inima sau al dezvoltarii unor complicatii la nivel psihic complet de nedorit. Ceea ce nu trebuie uitat este faptul ca trebuie intotdeauna combinat consumul de alcool cu asimilarea zilnica de vitamine din gama B, care contin acidul folic necesar bunei functionari a organismului, prezente in legume si zarzavaturi, fructe si alte alimente. Altfel pot aparea stari de anemie sau dezechilibre de sanatate din cauza consumului de alcool facut fara o alimentatie adecvata.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-04-24 Vizualizari: 3784


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Alcoolul, beneficii si riscuri, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca vrei sa eviti bolile , mananca mai putin. Daca vrei sa-ti prelungesti viata, fa-ti mai putine griji"
Chu Hui Weng
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro