Lifestyle
Bucataria bavareza

Despre bucataria bavareza se spune ca este tipic rurala, intrucat in foarte multe retete carnea si faina au un rol important. Stilul de a gati al localnicilor a suferit multe influente cehe si austriece, lucru datorat vecinatatii cu statele respective.
Iata cateva informatii generale despre bucataria bavareza:
- mancarea facuta din Knödel (galuste) si noodles (taitei) era pregatita, de obicei, in timpul festivalurilor. Knödel se prepara din cartofi piure sau rasi ori paine uscata, cu galbenus si lapte;
- in multe retete de supe, datand din secolul al XIX-lea, se vorbeste despre galuste. Majoritatea retetelor se bazau pe carne de vitel;
- in trecut, somonul era atat de comun in rauri, incat servitorii erau nemultumiti ca li se dadea prea mult peste la masa;
- legumele sunt incluse in tocanite, supe si garnituri;
- nu se foloseste ceapa prajita;
- mustarul este foarte iute si mai mereu e insotit de bere;
- ca bautura se prefera berea din grau.
Ce se mananca in Bavaria
1. Mancaruri cu carne
- Weisswurst. E un carnacior pregatit din carne tocata de vitel si slanina. De obicei, se prepara dimineata si se consuma la gustarea dintre micul dejun si pranz;
- Schweinsbraten (sau Krustenbraten) - carne de porc servita cu sos de friptura;
- Leberkäse. In traducere ar insemna ficat si branza, dar, de fapt, este numai carne. Seamana cu placinta cu carne din sudul tarii. Leberkäse si Weisswurst se servesc cu mustar nemtesc;
- Steckerlfisch (peste afumat, de obicei macrou sau stiuca);
- Kalter Braten (friptura de porc, taiata fina, cu paine si hrean);
- Wurstsalat (carnacior rece, marinat, tait felii si servit cu rondele de ceapa);
- Schweizer Wurstsalat (carnacior marinat cu branza);
- Krautsalat mit Speck (varza alba murata si slanina);
- Leberknödelsuppe (supa tipic bavareza cu galuste din ficat de porc).
2. Mancaruri bavareze fara carne
- Kässpatzen (faina, oua, sare, apa si branza bavareza);
- Kratzat (faina, oua, lapte si sare);
- Kaspatzen Spätzle (oua, faina, apa, sare, varza murata, slanina);
- Apfelkrapfen (faina, oua si mere).
3. Deserturi bavareze
- Apfelauflauf (placinta cu mere);
- Dampfnudeln mit Vanillesauce (paine dulce cu sos de vanilie);
- Kletzenbrot (biscuiti cu pere uscate);
- Münchner Apfelstrudel (strudel cu mere);
- crema bavareza (oua, vanilie, gelatina, frisca);
- celebrii covrigi nemtesti (pretzel).
Cateva informatii despre bauturi:
- berea din grau se bazeaza pe o reteta belgiana, care presupune aromatizarea bauturii. Principalele sortimente sunt: Weissbier, Witbier, Lambic, Berliner, Weisse si Gose;
- berea Lager are gust uscat, slab si racoros;
- prima mentiune a berii Radler dateaza din 1912. Radler, de fapt, este bere amestecata cu limonada;
- Spezi este un mix de cola si limonada. In Germania de Sud, limonada este inlocuita cu sucul de portocale;
- despre vinul preparat in Fraconia sunt numai cuvinte de lauda. Iata cele mai renumite vinuri: Riesling, Bacchus, Domina, Silvaner, Regent, Scheurebe. Aproape ca fiecare oras bavarez are propriul festival al vinului;
- cafeaua se serveste, in mod normal, la micul dejun si la gustarea de dupa pranz, cu o prajitura alaturi.
Iata cateva informatii generale despre bucataria bavareza:
- mancarea facuta din Knödel (galuste) si noodles (taitei) era pregatita, de obicei, in timpul festivalurilor. Knödel se prepara din cartofi piure sau rasi ori paine uscata, cu galbenus si lapte;
- in multe retete de supe, datand din secolul al XIX-lea, se vorbeste despre galuste. Majoritatea retetelor se bazau pe carne de vitel;
- in trecut, somonul era atat de comun in rauri, incat servitorii erau nemultumiti ca li se dadea prea mult peste la masa;
- legumele sunt incluse in tocanite, supe si garnituri;
- nu se foloseste ceapa prajita;
- mustarul este foarte iute si mai mereu e insotit de bere;
- ca bautura se prefera berea din grau.
Ce se mananca in Bavaria
1. Mancaruri cu carne
- Weisswurst. E un carnacior pregatit din carne tocata de vitel si slanina. De obicei, se prepara dimineata si se consuma la gustarea dintre micul dejun si pranz;
- Schweinsbraten (sau Krustenbraten) - carne de porc servita cu sos de friptura;
- Leberkäse. In traducere ar insemna ficat si branza, dar, de fapt, este numai carne. Seamana cu placinta cu carne din sudul tarii. Leberkäse si Weisswurst se servesc cu mustar nemtesc;
- Steckerlfisch (peste afumat, de obicei macrou sau stiuca);
- Kalter Braten (friptura de porc, taiata fina, cu paine si hrean);
- Wurstsalat (carnacior rece, marinat, tait felii si servit cu rondele de ceapa);
- Schweizer Wurstsalat (carnacior marinat cu branza);
- Krautsalat mit Speck (varza alba murata si slanina);
- Leberknödelsuppe (supa tipic bavareza cu galuste din ficat de porc).
2. Mancaruri bavareze fara carne
- Kässpatzen (faina, oua, sare, apa si branza bavareza);
- Kratzat (faina, oua, lapte si sare);
- Kaspatzen Spätzle (oua, faina, apa, sare, varza murata, slanina);
- Apfelkrapfen (faina, oua si mere).
3. Deserturi bavareze
- Apfelauflauf (placinta cu mere);
- Dampfnudeln mit Vanillesauce (paine dulce cu sos de vanilie);
- Kletzenbrot (biscuiti cu pere uscate);
- Münchner Apfelstrudel (strudel cu mere);
- crema bavareza (oua, vanilie, gelatina, frisca);
- celebrii covrigi nemtesti (pretzel).
Cateva informatii despre bauturi:
- berea din grau se bazeaza pe o reteta belgiana, care presupune aromatizarea bauturii. Principalele sortimente sunt: Weissbier, Witbier, Lambic, Berliner, Weisse si Gose;
- berea Lager are gust uscat, slab si racoros;
- prima mentiune a berii Radler dateaza din 1912. Radler, de fapt, este bere amestecata cu limonada;
- Spezi este un mix de cola si limonada. In Germania de Sud, limonada este inlocuita cu sucul de portocale;
- despre vinul preparat in Fraconia sunt numai cuvinte de lauda. Iata cele mai renumite vinuri: Riesling, Bacchus, Domina, Silvaner, Regent, Scheurebe. Aproape ca fiecare oras bavarez are propriul festival al vinului;
- cafeaua se serveste, in mod normal, la micul dejun si la gustarea de dupa pranz, cu o prajitura alaturi.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-08-06 Vizualizari: 7251
Daca ti-a placut articolul Bucataria bavareza, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun