193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Solutii pentru castravetii amari

Solutii pentru castravetii amari

      Trimite pe mail Printeaza
Solutii pentru castravetii amari
Se intampla adesea sa pregatim o salata cu de toate, iar cand sa mancam, gustul ei sa fie amar sau chiar foarte amar. Cel mai probabil, de vina sunt castravetii. Amareala este cauzata de cucurbitacine, niste chimicale continute de vita de castravete, precum si de toate plantele din aceeasi familie.

In majoritatea cazurilor, aceste chimicale se gasesc in frunze si radacina, dar in anumite situatii afecteaza si leguma in sine, insa nu uniform. Concentratie mare de amar se gaseste in capatul cu inflorescenta, in coaja si in zona verde imediat de sub coaja.

Cauze ale aparitiei gustului amar la castraveti:
- seminte amare. Planta care a rodit castraveti amari o data, va face legume cu gust neplacut si a doua oara, deci este bine sa o scoti din pamant si sa o arunci;
- prea multa caldura. La temperaturi foarte mari pentru planta, aceasta incepe sa schimbe gustul rodului;
- trecerea brusca de la seceta la umiditate excesiva si invers;

- fluctuatii de temperatura;
- fertilizare defectuoasa;
- spatiu impropriu pentru cultivare;
- recoltare tarzie. Daca leguma este lasata pe lujer mai mult decat trebuie, isi poate schimba gustul.

Cum prevenim gustul amar al castravetilor
Intai, este bine sa descoperi cauza care duce la schimbarea gustului castravetilor. Apoi, incearca sa mentii planta la o temperatura constanta si ud-o regulat.
Daca faci asa, dar tot ai castraveti amari, atunci e posibil sa fi plantat ori seminte deja amare, ori sa le fi pus in pamant uscat si rece.
Castravetii au nevoie de caldura si umiditate. E bine chiar sa pui peste sol un strat protector pentru a mentine umiditatea.

Cum se curata castravetele amar
Inainte de a folosi castravetii pentru mancare, este bine sa testezi o bucatica din ei pentru a nu avea surpriza neplacute ulterior.

Spala legumele sub un jet de apa rece, pentru a indeparta orice urma de nisip, praf sau murdarie, apoi incepe sa-l cojesti folosind un cutit ascutit, incepand de la capatul cu inflorescenta. Opreste-te cand esti la aproximativ 2 cm de coada. Taie partea respectiva, pentru ca aceea este cea mai amara din toata leguma.

Clateste cutitul sub un jet de apa rece pentru a indeparta amareala. Daca mai e nevoie, mai poti coji o data leguma. Injumatateste apoi castravetele si scoate semintele (in cazul castravetilor vechi, chiar si semintele pot fi amare).





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-10-10 Vizualizari: 9801


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Solutii pentru castravetii amari, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"In societatea noastra "fericirea" este un produs de casa!"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro