Alimentatie sanatoasa
Dictionar de alimentatie sanatoasa - J-K

1. Jambon spaniol
- stimuleaza formarea colesterolului bun;
- furnizeaza aproape un sfert din doza de niacina recomandata zilnic;
- contine: vitamine din complexul B, vitamina E, fier, magneziu, fosfor, calciu, zinc (imbunatateste capacitatea mentala la adolescenti; important pentru sistemul imunitar), proteine, magneziu etc.
2. Jeleu
- nu contine colesterol, iar in mod normal nu ar trebui sa aiba nici zahar sau grasimi;
- imbunatateste digestia, mai ales cand mancam produse lactate;
- aminoacizii esentiali din structura previn slabirea cartilagiilor;
- are in structura lizina, un aminoacid important pentru dezvoltarea masei musculare;
- stimuleaza metabolismul si, implicit, favorizeaza slabirea in greutate;
- in cosmetica are rolul de a intari pielea.
3. Kefir
- stimuleaza digestia;
- reface flora intestinala la persoanele care urmeaza tratament cu antibiotice;
- produce acid lactic;
- poate fi mancat de persoanele cu intoleranta la lactoza;
- inhiba microorganismele daunatoare.
4. Ketchup
- reduce colesterolul;
- contine licopen, iar acesta micsoreaza riscul dezvoltarii cancerului de prostata;
- imbunatateste fertilitatea la barbati;
- diminueaza riscul aparitiei cataractei;
- important in lupta impotriva ridurilor.
5. Kiwi
- previne astmul, tusea, respiratia greoaie si cancerul de colon;
- micsoreaza riscul aparitiei afectiunilor oculare;
- protejeaza ADN-ul de eventuale probleme;
- contine: vitamina A, o cantitate mare de vitamina C, vitamina E, potasiu (la fel de mult precum bananele), fibre (tin sub control nivelul de zahar din sange in special la diabetici).
- stimuleaza formarea colesterolului bun;
- furnizeaza aproape un sfert din doza de niacina recomandata zilnic;
- contine: vitamine din complexul B, vitamina E, fier, magneziu, fosfor, calciu, zinc (imbunatateste capacitatea mentala la adolescenti; important pentru sistemul imunitar), proteine, magneziu etc.
2. Jeleu
- nu contine colesterol, iar in mod normal nu ar trebui sa aiba nici zahar sau grasimi;
- imbunatateste digestia, mai ales cand mancam produse lactate;
- aminoacizii esentiali din structura previn slabirea cartilagiilor;
- are in structura lizina, un aminoacid important pentru dezvoltarea masei musculare;
- stimuleaza metabolismul si, implicit, favorizeaza slabirea in greutate;
- in cosmetica are rolul de a intari pielea.
3. Kefir
- stimuleaza digestia;
- reface flora intestinala la persoanele care urmeaza tratament cu antibiotice;
- produce acid lactic;
- poate fi mancat de persoanele cu intoleranta la lactoza;
- inhiba microorganismele daunatoare.
4. Ketchup
- reduce colesterolul;
- contine licopen, iar acesta micsoreaza riscul dezvoltarii cancerului de prostata;
- imbunatateste fertilitatea la barbati;
- diminueaza riscul aparitiei cataractei;
- important in lupta impotriva ridurilor.
5. Kiwi
- previne astmul, tusea, respiratia greoaie si cancerul de colon;
- micsoreaza riscul aparitiei afectiunilor oculare;
- protejeaza ADN-ul de eventuale probleme;
- contine: vitamina A, o cantitate mare de vitamina C, vitamina E, potasiu (la fel de mult precum bananele), fibre (tin sub control nivelul de zahar din sange in special la diabetici).
Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-11-12 Vizualizari: 2301
Daca ti-a placut articolul Dictionar de alimentatie sanatoasa - J-K, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata