Alimentatie sanatoasa
Dictionar de alimentatie sanatoasa - O

1. Oregano
- are proprietati anti-bacteriene si antivirale;
- constituie un tratament mai eficient impotriva giardiei decat medicamentele prescrise in mod normal;
- ajuta la relaxarea vaselor de sange;
- contine: vitaminele A, C si K, antioxidanti, fibre, acizi grasi omega-3, fier, magneziu etc.
2. Orez
- nu contine grasimi nesanatoase, sare si colesterol, fiind cel mai bun aliment pentru hipertensivi;
- sursa importanta de energie, datorita nivelului ridicat de carbohidrati;
- regleaza nivelul zaharului din sange;
- previne cancerul;
- stimuleaza pofta de mancare;
- pudra de orez, aplicata pe anumite rani ale pielii, poate alina suferinta;
- uleiul de orez are proprietati antioxidante;
- contine: vitamina B1, nutrienti care pot preveni Alzheimerul, fibre insolubile (previn constipatia) etc.
3. Otet
- are proprietati anti-bacteriene;
- vindeca sughitul;
- alina arsurile provocate de razele solare;
- stimuleaza digestia si regleaza tranzitul intestinal;
- amelioreaza migrenele si scaderea in greutate, in amestec cu miere de albine;
- intrucat contine acid acetic, are aceleasi efecte precum acidul salicilic, insa actioneaza mai usor.
4. Oua
- nu au impact negativ asupra colesterolului. Se pare ca 2 oua consumate zilnic imbunatesc, de fapt, nivelul de lipide din corp;
- datorita zeaxantinei si luteinei, sunt benefice pentru ochi, ele impiedicand degenerarea maculativa;
- pot preveni cancerul mamar cu pana la 44%, daca sunt mancate cel putin 6 oua saptamanal;
- conform unui studiu, pot preveni atacurile cerebrale si blocarea vaselor de sange;
- datorita continutului sulfuric, favorizeaza cresterea podoabei capilare;
- contin: proteine de calitate superioara, aminoacizi esentiali, colina (nutrient cu efecte benefice pentru creier si sistemele cardiovascular si nervos), vitamina D etc.
5. Ovaz
- reduce nivelul colesterolului rau;
- beta-glucanul din ovaz incetineste cresterea nivelului zaharului din sange;
- o portie zilnica de ovaz reduce hipertensiunea;
- are efecte benefice impotriva cancerului ovarian si de prostata;
- previne si trateaza constipatia;
- contine: fibre dietetice, fito-chimicale (contribuie la reducerea riscului dezvoltarii cancerului), proteine, minerale (mangan, magneziu, sodiu, fosfor, calciu etc.), vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C etc.
- are proprietati anti-bacteriene si antivirale;
- constituie un tratament mai eficient impotriva giardiei decat medicamentele prescrise in mod normal;
- ajuta la relaxarea vaselor de sange;
- contine: vitaminele A, C si K, antioxidanti, fibre, acizi grasi omega-3, fier, magneziu etc.
2. Orez
- nu contine grasimi nesanatoase, sare si colesterol, fiind cel mai bun aliment pentru hipertensivi;
- sursa importanta de energie, datorita nivelului ridicat de carbohidrati;
- regleaza nivelul zaharului din sange;
- previne cancerul;
- stimuleaza pofta de mancare;
- pudra de orez, aplicata pe anumite rani ale pielii, poate alina suferinta;
- uleiul de orez are proprietati antioxidante;
- contine: vitamina B1, nutrienti care pot preveni Alzheimerul, fibre insolubile (previn constipatia) etc.
3. Otet
- are proprietati anti-bacteriene;
- vindeca sughitul;
- alina arsurile provocate de razele solare;
- stimuleaza digestia si regleaza tranzitul intestinal;
- amelioreaza migrenele si scaderea in greutate, in amestec cu miere de albine;
- intrucat contine acid acetic, are aceleasi efecte precum acidul salicilic, insa actioneaza mai usor.
4. Oua
- nu au impact negativ asupra colesterolului. Se pare ca 2 oua consumate zilnic imbunatesc, de fapt, nivelul de lipide din corp;
- datorita zeaxantinei si luteinei, sunt benefice pentru ochi, ele impiedicand degenerarea maculativa;
- pot preveni cancerul mamar cu pana la 44%, daca sunt mancate cel putin 6 oua saptamanal;
- conform unui studiu, pot preveni atacurile cerebrale si blocarea vaselor de sange;
- datorita continutului sulfuric, favorizeaza cresterea podoabei capilare;
- contin: proteine de calitate superioara, aminoacizi esentiali, colina (nutrient cu efecte benefice pentru creier si sistemele cardiovascular si nervos), vitamina D etc.
5. Ovaz
- reduce nivelul colesterolului rau;
- beta-glucanul din ovaz incetineste cresterea nivelului zaharului din sange;
- o portie zilnica de ovaz reduce hipertensiunea;
- are efecte benefice impotriva cancerului ovarian si de prostata;
- previne si trateaza constipatia;
- contine: fibre dietetice, fito-chimicale (contribuie la reducerea riscului dezvoltarii cancerului), proteine, minerale (mangan, magneziu, sodiu, fosfor, calciu etc.), vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C etc.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-11-23 Vizualizari: 2523
Daca ti-a placut articolul Dictionar de alimentatie sanatoasa - O, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI

Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun