Lifestyle
5 idei de retete: Dulciuri pentru diabetici

Cel mai mare chin pentru un diabetic este privarea de dulciuri. Daca pana la diagnosticare isi putea cumpara sau prepara in casa tot felul de deserturi, dupa vizita la doctor se schimba foarte mult regimul alimentar. In primul rand, este eliminat zaharul.
Adio, dulce, adio deserturi? Nu, in nici un caz. Exista retete special concepute pentru diabetici. Iata cateva dintre acestea:
1. Prajiturele fara zahar
Ingrediente
faina, scortisoara, bicarbonat de sodiu, sare, cuisoare, nucsoara, nuci, stafide, ienibahar, fulgi de ovaz, ulei, oua, vanilie si sos de mere neindulcit.
Mod de preparare
Mai intai se amesteca toate ingredientele uscate, dupa care se adauga si celelalte. Se ia din compozitie cu lingura, se pune cate putin pe o hartie de copt si se dau la cuptor pentru 12 minute, la 190 grade Celsius.
2 prajiturele = 1 portie = 84 calorii.
2. Prajitura cu portocala
Ingrediente
faina (250 gr), unt moale (110 gr), 1 ou, zeama de portocala (125 ml), praf de copt, scortisoara, sare, nuci tocate, stafide.
Mod de preparare
Se amesteca zeama de portocala cu untul si oul, apoi se pun praful de copt, faina, nuci, stafidele, scortisoara si se potriveste de sare. Se ia cu lingura din compozitie si pune pe o hartie de copt, dupa care se da la cuptor pentru 20 minute, la aproximativ 190 grade Celsius.
1 prajitura = 30 calorii.
3. Jeleu fara zahar
Ingrediente
suc de mere fara zahar, indulcitor artificial, zeama de lamaie, gelatina fara arome.
Mod de preparare
Se trec toate ingredientele prin blender in jur de 5 minute. Apoi se pune compozitia in forme si se da la frigider.
4. Paine cu banana si portocala
Ingrediente
faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, banane, concentrat de suc de lamaie, 2 oua, esenta de vanilie, nuci pecan, stafide si condimente pentru tarte.
Mod de preparare
Se trec prin blender bananele, oul si sucul de lamaie. Apoi se adauga faina, nucile pecan, stafidele si restul de ingrediente. Mixul rezultat se coace la 170 grade.
5. Briose cu afine
Ingrediente
faina obisnuita, afine, praf de copt, nucsoara, scortisoara, oua, ulei vegetal, suc de lamaie, coaja rasa de lamaie sau portocala.
Mod de preparare
Mai intai, se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se pulverizeaza spray vegetal pe forma de briose. Se acopera afinele cu 2 linguri de faina. Intr-un bol mai mare se amesteca restul de faina cu scortisoara, praful de copt si nucsoara. Separat se bat ouale, dupa care se adauga sucul de lamaie, uleiul si coaja rasa.
Lichidul rezultat se toarna peste compozitia uscata si se amesteca usor. Inainte ca cele doua compozitii sa se omogenizeze, se pun afinele. Se umple forma de briose si se da la cuptor pentru 20-25 minute.
1 portie = 1 briosa = 140 calorii.
Adio, dulce, adio deserturi? Nu, in nici un caz. Exista retete special concepute pentru diabetici. Iata cateva dintre acestea:
1. Prajiturele fara zahar
Ingrediente
faina, scortisoara, bicarbonat de sodiu, sare, cuisoare, nucsoara, nuci, stafide, ienibahar, fulgi de ovaz, ulei, oua, vanilie si sos de mere neindulcit.
Mod de preparare
Mai intai se amesteca toate ingredientele uscate, dupa care se adauga si celelalte. Se ia din compozitie cu lingura, se pune cate putin pe o hartie de copt si se dau la cuptor pentru 12 minute, la 190 grade Celsius.
2 prajiturele = 1 portie = 84 calorii.
2. Prajitura cu portocala
Ingrediente
faina (250 gr), unt moale (110 gr), 1 ou, zeama de portocala (125 ml), praf de copt, scortisoara, sare, nuci tocate, stafide.
Mod de preparare
Se amesteca zeama de portocala cu untul si oul, apoi se pun praful de copt, faina, nuci, stafidele, scortisoara si se potriveste de sare. Se ia cu lingura din compozitie si pune pe o hartie de copt, dupa care se da la cuptor pentru 20 minute, la aproximativ 190 grade Celsius.
1 prajitura = 30 calorii.
3. Jeleu fara zahar
Ingrediente
suc de mere fara zahar, indulcitor artificial, zeama de lamaie, gelatina fara arome.
Mod de preparare
Se trec toate ingredientele prin blender in jur de 5 minute. Apoi se pune compozitia in forme si se da la frigider.
4. Paine cu banana si portocala
Ingrediente
faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, banane, concentrat de suc de lamaie, 2 oua, esenta de vanilie, nuci pecan, stafide si condimente pentru tarte.
Mod de preparare
Se trec prin blender bananele, oul si sucul de lamaie. Apoi se adauga faina, nucile pecan, stafidele si restul de ingrediente. Mixul rezultat se coace la 170 grade.
5. Briose cu afine
Ingrediente
faina obisnuita, afine, praf de copt, nucsoara, scortisoara, oua, ulei vegetal, suc de lamaie, coaja rasa de lamaie sau portocala.
Mod de preparare
Mai intai, se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se pulverizeaza spray vegetal pe forma de briose. Se acopera afinele cu 2 linguri de faina. Intr-un bol mai mare se amesteca restul de faina cu scortisoara, praful de copt si nucsoara. Separat se bat ouale, dupa care se adauga sucul de lamaie, uleiul si coaja rasa.
Lichidul rezultat se toarna peste compozitia uscata si se amesteca usor. Inainte ca cele doua compozitii sa se omogenizeze, se pun afinele. Se umple forma de briose si se da la cuptor pentru 20-25 minute.
1 portie = 1 briosa = 140 calorii.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-11-28 Vizualizari: 10057
Daca ti-a placut articolul 5 idei de retete: Dulciuri pentru diabetici, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Alegeti cartofi dulci (yams americani) si orezul cu bob alungit pentru mesele dumneavoastra festive.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline