193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi Culinare» Alimentatie sanatoasa» Uleiul de palmier si calitatile sale

Uleiul de palmier si calitatile sale

      Trimite pe mail Printeaza
Uleiul de palmier si calitatile sale
Ni se recomanda adesea sa renuntam la uleiul de floarea sorelui, cu care suntem obisnuiti, si sa folosim altceva mai sanatos pentru gatit. Altceva ce? Uleiul de masline este foarte bun, dar pentru salate, ca daca vrei sa calesti o ceapa nu este tocmai eficient. Ei bine exista o solutie: uleiul de palmier. Il vei recunoaste imediat in magazine pentru ca se comercializeaza, de obicei, in niste bidonase de plastic de 3l. Are consistenta unei unturi si acest lucru te va ogliga sa-l incingi bine inainte de a trece la gatit (ceea ce este o regula in bucatarie).

Calitatile uleiului de palmier sunt multiple si se rasfrang atat asupra sanatatii noastre dar si asupra laturii economice a vietii. Uleiul de palmier poate fi folosit la gatit de mai multe ori pentru ca nu-si pierde calitatile si nu-si schimba culoarea.

Compozitia uleiului de palmier este similata cu cea a tesutului adipos al unei persoane sanatoase si, prin urmare, este foarte bine tratat de organism fara a-i provoca neplaceri. El este absorbit si digerat cu usurinta si nu influenteaza in mod negativ metabolismul.

Nu contine colesterol si reprezinta o sursa extraordinara de vitaminele A si E si de betacaroten. Uleiul rosu de palmier poate constitui un supliment nutritiv eficient pentru copii. Este un antioxidant puternic si are un rol esential in prevenirea cancerului, artritei, arterosclerozei si maladiei Alzheimer.

Pe langa toate aceste beneficii este usor de folosit pentru gatit (atat in tigaie cat si in tava la cuptor) si nu le imprima preparatelor vreun gust specific. Este gustos si sanatos in acelasi timp si te ajuta sa faci si economii (chiar daca pretul s-ar putea sa ti se para cam mare nu uita ca are o consistenta vascoasa si nu vei avea nevoie decat de o lingura de ulei de palmier pentru a face cateva portii mari si nesanatoase de cartofi prajiti J)





Postat de Raluca Alupoaie pe data de 2009-05-11 Vizualizari: 5185


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Uleiul de palmier si calitatile sale, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro