193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi Culinare» Alimentatie sanatoasa» Gateste sanatos la aburi!

Gateste sanatos la aburi!

      Trimite pe mail Printeaza
Gateste sanatos la aburi!
In ultimul timp am devenit tot mai constienti de importanta unei alimentatii sanatoase. Dar pentru a pregati o mancare sanatoase trebuie sa fim atenti la modul in care pregatim mancarurile. Alimentele sanatoase pot deveni complet fade si potential nocive daca le gatim prost. De aceea te sfatuiesc sa incerci sa folosesti cat mai mult de acum gatitul la aburi.

Gatitul la aburi este una dintre cele mai sanatoase si mai eficiente modalitati de a pregati mancarurile. in acest fel, alimentele nu vin in contact cu apa si isi pastreaza aromele si substantele nutritive. Sa nu uitam ca nu avem nevoie de ulei sau de grasime. Asadar gatitul la aburi este ideal pentru cei care tin regim. Probabil va veti gandi ca un steamer este destul de costisitor. Pentru a-l inlocui puteti folosi foarte bine o sita metalica asezata pe o oala umpluta pe trei sferturi cu apa. Lasati apa sa dea in clocot, puneti legumele in sita si acoperiti cu un capac.

Nu va faceti griji de tipul de oala folosit, pentru ca nu va afecta gustul mancarii. Dar este foarte important ca vasul sa fie suficient de mare astfel incat ingredientele sa nu fie inghesuite sau suprapuse.

Daca va intrebati ce anume puteti gati la aburi, cele mai potrivite sunt legumele. De asemenea, poti fierbe la aburi orezul, mai ales orezul brun, pestele, carnea de pui, ouale, fructele de mare etc. Cand gatesti la aburi trebuie sa tii cont de cateva reguli. Supravegheaza aparatul, nu pleca de langa el. Daca vasul ramane fara apa, sau chiar daca apa ramane sub cantitatea minima recomandata, trebuie s-o completezi.

Daca gatesti peste la aburi, mentine apa din oala intr-o fierbere continua, astfel pestele va fi gata mai repede.Este indicat sa pui pestele in compartimentul cel mai de jos, astfel incat sucul sa se scurca in compartimentul pentru suc si sa nu altereze gustul legumelor, cartofilor ori a orezului din celelalte compartimente.

Carnea de pui e destul de fada gatita la aburi de accea te sfatuiesc sa o marinezi bine inainte. Poti gati la aburi aproape orice tip de legume, mai putin radacinoase. Legumele trebuie taiate la aceeasi dimensiune, pentru a fi patrunse uniform. Adauga in sita o mana de plante aromate (busuioc, patrunjel, marar) pentru a da aroma si savoare. Serveste legumele imediat dupa fierbere, pentru a nu pierde nimic din vitaminele si mineralele continute.

Si nu uita ca vei petrece mai putin timp in bucatarie! Daca faci orez, morcovi si piept de pui (in toate cele 3 compartimente ale steamerului) acestea sunt gata in acelasi timp si nici nu mai ai grija celor 3 vase diferite pe aragaz!

Cum folositi voi steamerul? Ce retete inedite stiti? Astept sa-mi spuneti cat mai multe idei si pareri pe tema acesta.





Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-05-13 Vizualizari: 8919


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gateste sanatos la aburi!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro