Alimentatie sanatoasa
Ridichile - sanatate naturala

Ridichea se gaseste pe tarabele din piata pana toamna tarziu. Neagra, rosie sau alba, este folosita cu precadere in diverse retete de salate, dar poate fi consumata si cruda (cu putina sare ori fara).
Ridichile sunt o sursa de: vitamine (A, B, C, E, K), acid folic, zinc, fosfor, calciu, fibre, potasiu, fier, mangan.
Ridichea are putine calorii, grasimi si colesterol.
Ridichea are proprietati...
- diuretice, asadar creste productia de urina;
- anti-inflamatorii;
- dezinfectante;
- anti-pruritice, fiind utilizata pentru tratarea muscaturilor si a intepaturilor de insecte;
- laxative.
Alte beneficii ale ridichilor pentru sanatate
- s-a stabilit ca exista o legatura intre ridichi si stoparea anumitor forme de cancer (de stomac, intestinal, de colon etc.), intrucat ridichea are multa vitamina C;
- curata bine ficatul si stomacul;
- da senzatia de satietate;
- pentru ca are putine calorii, este ideala in curele de slabire;
- stimuleaza digestia datorita faptului ca are carbohidrati nedigerabili. Din acelasi motiv rezolva problemele cauzate de constipatie;
- sucul de ridiche ajuta la eliminarea mai rapida a resturilor din organism;
- tot sucul de ridiche vindeca senzatia de arsura din timpul urinarii;
- curata rinichii si stopeaza dezvoltarea infectiilor sistemului urinar;
- inlatura gustul amar intrucat indeparteaza excesul de bilirubina si tine sub control productia acesteia;
- scade temperatura si reduce inflamatiile cauzate de febra;
- diminueaza problemele sistemului respirator (iritatii ale nasului, gatului, raceli, gripe, alergii);
- diminueaza distrugerea celulelor rosii din sange prin oxigenare suplimentara;
- vitaminele si mineralele din ridiche sunt foarte importante pentru piele;
- apa din ridiche hidrateaza pielea;
- ridichea maruntita curata foarte bine tenul;
- improspateaza respiratia.
Ridichile sunt o sursa de: vitamine (A, B, C, E, K), acid folic, zinc, fosfor, calciu, fibre, potasiu, fier, mangan.
Ridichea are putine calorii, grasimi si colesterol.
Ridichea are proprietati...
- diuretice, asadar creste productia de urina;
- anti-inflamatorii;
- dezinfectante;
- anti-pruritice, fiind utilizata pentru tratarea muscaturilor si a intepaturilor de insecte;
- laxative.
Alte beneficii ale ridichilor pentru sanatate
- s-a stabilit ca exista o legatura intre ridichi si stoparea anumitor forme de cancer (de stomac, intestinal, de colon etc.), intrucat ridichea are multa vitamina C;
- curata bine ficatul si stomacul;
- da senzatia de satietate;
- pentru ca are putine calorii, este ideala in curele de slabire;

- stimuleaza digestia datorita faptului ca are carbohidrati nedigerabili. Din acelasi motiv rezolva problemele cauzate de constipatie;
- sucul de ridiche ajuta la eliminarea mai rapida a resturilor din organism;
- tot sucul de ridiche vindeca senzatia de arsura din timpul urinarii;
- curata rinichii si stopeaza dezvoltarea infectiilor sistemului urinar;
- inlatura gustul amar intrucat indeparteaza excesul de bilirubina si tine sub control productia acesteia;
- scade temperatura si reduce inflamatiile cauzate de febra;
- diminueaza problemele sistemului respirator (iritatii ale nasului, gatului, raceli, gripe, alergii);

- diminueaza distrugerea celulelor rosii din sange prin oxigenare suplimentara;
- vitaminele si mineralele din ridiche sunt foarte importante pentru piele;
- apa din ridiche hidrateaza pielea;
- ridichea maruntita curata foarte bine tenul;
- improspateaza respiratia.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-06-19 Vizualizari: 1273
Daca ti-a placut articolul Ridichile - sanatate naturala, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun