Alimentatie sanatoasa
Sfecla rosie - beneficii pentru sanatate

Despre sfecla rosie se poate spune ca este un adevarat depozit de vitamine si minerale, fiind, asadar, foarte buna pentru organismul nostru.
In principal, sfecla rosie contine: magneziu, potasiu, zinc, fosfor, fier, fibre, acid folic, beta-caroten, cianina, vitamine (A, B, C, E) etc.
Beneficii pentru sanatate
- vitamina A este necesara pentru sanatatea pielii si a vederii;
- vitamina C este un antioxidant natural, care protejeaza organismul de infectii;
- potasiul regleaza metabolismul si contracareaza efectele sodiului. 100 gr sfecla proaspata = 325 mg potasiu (7% din necesarul zilnic) ;
- folatii sunt necesari pentru sinteza ADN-ului;
- zincul previne infarctul miocardic;
- are putine calorii si nici un pic de colesterol;
- are efecte afrodisiace. Sfecla contine boron, substanta care are legatura directa cu producerea hormonilor sexuali;
- e buna pentru femeile insarcinate datorita continutului de fier si vitamina B;
- curata organismul de toxine, in special ficatul si sangele;
- are grija de sistemul nervos, fiind inclusa in unele tratamente impotriva depresiei;
- contine triptofan, substanta care relaxeaza mintea si da o stare de bine, precum o face ciocolata;
- scade tensiunea arteriala;
- trateaza anemia;
- e folosita pentru testarea acidului gastric. Daca nu ai probleme digestive, atunci culoarea urinei nu trebuie sa se schimbe dupa ce mananci sfecla rosie;
- contine o substanta care scade nivelul homocisteinei, vinovata pentru afectiunile vaselor de sange. Un nivel ridicat de homocisteina inseamna afectiune coronariana, atac cerebral etc.;
- are multi carbohidrati, asadar, sursa buna de energie;
- conform unor studii, este eficienta impotriva cancerului, mai ales a celui de colon;
- datorita continutului de iod, poate sa incetineasca imbatranirea.
Foto: Flickr
In principal, sfecla rosie contine: magneziu, potasiu, zinc, fosfor, fier, fibre, acid folic, beta-caroten, cianina, vitamine (A, B, C, E) etc.
Beneficii pentru sanatate
- vitamina A este necesara pentru sanatatea pielii si a vederii;
- vitamina C este un antioxidant natural, care protejeaza organismul de infectii;
- potasiul regleaza metabolismul si contracareaza efectele sodiului. 100 gr sfecla proaspata = 325 mg potasiu (7% din necesarul zilnic) ;
- folatii sunt necesari pentru sinteza ADN-ului;
- zincul previne infarctul miocardic;
- are putine calorii si nici un pic de colesterol;

- are efecte afrodisiace. Sfecla contine boron, substanta care are legatura directa cu producerea hormonilor sexuali;
- e buna pentru femeile insarcinate datorita continutului de fier si vitamina B;
- curata organismul de toxine, in special ficatul si sangele;
- are grija de sistemul nervos, fiind inclusa in unele tratamente impotriva depresiei;
- contine triptofan, substanta care relaxeaza mintea si da o stare de bine, precum o face ciocolata;
- scade tensiunea arteriala;
- trateaza anemia;

- e folosita pentru testarea acidului gastric. Daca nu ai probleme digestive, atunci culoarea urinei nu trebuie sa se schimbe dupa ce mananci sfecla rosie;
- contine o substanta care scade nivelul homocisteinei, vinovata pentru afectiunile vaselor de sange. Un nivel ridicat de homocisteina inseamna afectiune coronariana, atac cerebral etc.;
- are multi carbohidrati, asadar, sursa buna de energie;
- conform unor studii, este eficienta impotriva cancerului, mai ales a celui de colon;
- datorita continutului de iod, poate sa incetineasca imbatranirea.
Foto: Flickr
Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-07-08 Vizualizari: 2355
Daca ti-a placut articolul Sfecla rosie - beneficii pentru sanatate, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun