193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru o salata perfecta

Sfaturi pentru o salata perfecta

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru o salata perfecta
Salata este fara indoiala unul dintre cele mai recomandate feluri de mancare, atat timp cat contine legume sau fructe, seminte, carne slaba si lactate dietetice. Eu sunt o mare fana a salatelor pentru ca pot face diverse combinatii de ingrediente, in functie de ce am prin frigider.

Pentru a pregati o salata sanatoasa si gustoasa trebuie sa tii cont de cateva sfaturi. In primul rand cumpara ingrediente proaspete de la piata si evita-le pe cele din import, fara gust si stropite cu diverse substante. Spala foarte bine legumele inainte sa le consumi.

Retine ca pentru a beneficia de gustul intens al legumelor este bine sa le folosesti chiar in ziua cand le cumperi. Renunta la maioneza si la sosurile achizitionate de la supermarket, foarte bogate in aditivi alimentari si calorii. Incearca sa prepari singura dressingul folosind suc de lamaie proaspat, ulei de masline sau smantana degresata. Inainte de a stoarce o lamaie tine-o cateva secunde in apa calda. Astfel vei obtine din ea o cantitate dubla de zeama.

In loc de maioneza poti presara la final putina branza peste legume. Astfel salata va fi delicioasa. Nu este indicat sa prepari salata daca legumele fierte inca mai sunt calde. iti recomand sa dai putin la rece ingrediente destinate prepararii salatei, in caz contrar aceasta se va strica acrindu-se. Unele legume au valori nutritive mult mai mici atunci cand sunt inabusite sau puse putin pe gratar, si aici ma refer la brocoli si sparanghel. Legumele spalate si taiate marunt pentru salate nu se tin mult timp nefolosite, deoarece isi pierd din vitamine si prospetime.

Zarzavatul vested isi revine daca este tinut cateva ore in apa rece cu o lingura de otet. Legumele isi pastreaza mai mult din valoarea nutritiva daca se fierb in apa clocotita, sarata. Pentru ca telina servita la masa sa aiba culoarea alba, aceasta se tine 2-3 ore in apa cu otet inainte de preparare.

Sfecla rosie pentru salata este mult mai gustoasa daca este fiarta la aburi sau coapta in cuptor. Pentru a evita gustul amar al andivelor este bine sa le speli doar in momentul cand le gatesti.

Mustarul poate fi folosit cu succes ca si dressing. Dar pentru a avea un gust mai placut te sfatuiesc sa il amesteci inainte de utilizare cu o lingura de miere, piper si nucsoara.

Pentru a-si pastra culoarea verde, fasolea pastai si mazarea verde se fierb acoperite cu un capac, adaugand in apa un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Cartofii se fierb la foc mic, in caz contrar, ei se vor sfarama la suprafata si vor ramane tari la mijloc.

Pentru a da un gust mai bun cartofilor, in timpul fierberii poti adauga 3-4 catei de usturoi. Sper ca ti-am putut fi de folos cu aceste sfaturi de care este bine sa tii cont pentru a pregati o salata perfecta.





Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-05-20 Vizualizari: 10030


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru o salata perfecta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro