Tips & tricks
Sfaturi pentru preparat cocktailuri

Conform dictionarelor, cocktailul este o bautura alcoolica, obtinuta prin amestecarea mai multor ingrediente.
Ce iti trebuie pentru cocktail
- shaker. Ca sa omogenizezi ingredientele asa cum trebuie, ai nevoie de un shaker (foarte putine sunt cocktailurile in cazul carora ingredientele sunt amestecate, nu agitate). Shakerul iti este necesar daca pregatesti cocktail cu: sucuri de fructe, produse lactate, oua, sirop simplu sau orice alt ingrediente mai consistent;
- cana gradata, pentru masurarea bauturilor alcoolice.
Cum se face un cocktail
Pas 1: Alege alcoolul.
Nu ar fi cocktail, daca nu ar avea si ceva tarie, nu-i asa? Ai la dispozitie mai multe tipuri, si anume:
- alcool fara culoare, cu gust moderat: gin, vodka, Soju etc.
- alcool colorat: tequila, absinth, brandy etc.
- whisky (foarte popular pe tot globul): Bourbon, de secara, scotian etc.
Pas 2: Alege inca un tip de alcool, care sa evidentieze gustul primului (optional). Ai grija sa se potriveasca!
Ginul si berea mai usoara merg cu miere si lamaie; berea se potriveste cu tequila si cu limonada; ginul cu vin spumant, zahar si lamaie (French 75) etc. In schimb, evita sa combini vinul rosu cu ouzo.
Pas 3: Mai intai, amesteca fructele si ierburile aromatice pe fundul shakerului. La mojito, spre exemplu, trebuie sa combini lime cu menta.
Foloseste coada unei lingure de lemn daca nu ai altceva cu care sa zdrobesti usor.

Pas 4: Toarna sucurile, alcoolul si lichiorurile in shaker.
Pas 5: Pune gheata. Aceasta trebuie adaugata DUPA ce ai turnat lichidele in shaker. In caz contrar, bautura se va dilua prea mult.
Pas 6: Pune capacul la shaker si agita cu putere 10-20 de secunde sau pana cand recipientul devine fie prea rece, fie prea fierbinte. Daca nu agiti tare, risti sa ai o bautura ori cu gust foarte evident de alcool, ori de fructe.
Pas 7: Strecoara bautura in pahare specifice. Bineinteles, daca e necesar, spre exemplu cum e la margarita, pregateste paharul dinainte. Unele retete cer sa punem cuburi de gheata dupa ce am turnat bautura in pahar. In acest caz, este indicat sa nu le folosim pe cele din shaker.
Pas 8: Optional, poti adauga cateva picaturi de ceva amar, cum ar fi Angostura.
Pas 9: Decoreaza paharul.

Bine de stiut
- intotdeauna foloseste pahare de sticla reci;
- adauga felii de lime, lamaie, portocale sau cirese si masline in orice cocktail;
- cu cat sunt mai mari cuburile de gheata, cu atat mai rece va fi bautura si se va dilua mai putin.
Acum ca ai aflat ce trebuie sa stii despre prepararea unui cocktail, ce-ai zice sa pui in practica informatiile? Alege doua-trei retete de cocktailuri si pregateste-ti ceva pe gustul tau!
Ce iti trebuie pentru cocktail
- shaker. Ca sa omogenizezi ingredientele asa cum trebuie, ai nevoie de un shaker (foarte putine sunt cocktailurile in cazul carora ingredientele sunt amestecate, nu agitate). Shakerul iti este necesar daca pregatesti cocktail cu: sucuri de fructe, produse lactate, oua, sirop simplu sau orice alt ingrediente mai consistent;
- cana gradata, pentru masurarea bauturilor alcoolice.
Cum se face un cocktail
Pas 1: Alege alcoolul.
Nu ar fi cocktail, daca nu ar avea si ceva tarie, nu-i asa? Ai la dispozitie mai multe tipuri, si anume:
- alcool fara culoare, cu gust moderat: gin, vodka, Soju etc.
- alcool colorat: tequila, absinth, brandy etc.
- whisky (foarte popular pe tot globul): Bourbon, de secara, scotian etc.
Pas 2: Alege inca un tip de alcool, care sa evidentieze gustul primului (optional). Ai grija sa se potriveasca!
Ginul si berea mai usoara merg cu miere si lamaie; berea se potriveste cu tequila si cu limonada; ginul cu vin spumant, zahar si lamaie (French 75) etc. In schimb, evita sa combini vinul rosu cu ouzo.
Pas 3: Mai intai, amesteca fructele si ierburile aromatice pe fundul shakerului. La mojito, spre exemplu, trebuie sa combini lime cu menta.
Foloseste coada unei lingure de lemn daca nu ai altceva cu care sa zdrobesti usor.

Pas 4: Toarna sucurile, alcoolul si lichiorurile in shaker.
Pas 5: Pune gheata. Aceasta trebuie adaugata DUPA ce ai turnat lichidele in shaker. In caz contrar, bautura se va dilua prea mult.
Pas 6: Pune capacul la shaker si agita cu putere 10-20 de secunde sau pana cand recipientul devine fie prea rece, fie prea fierbinte. Daca nu agiti tare, risti sa ai o bautura ori cu gust foarte evident de alcool, ori de fructe.
Pas 7: Strecoara bautura in pahare specifice. Bineinteles, daca e necesar, spre exemplu cum e la margarita, pregateste paharul dinainte. Unele retete cer sa punem cuburi de gheata dupa ce am turnat bautura in pahar. In acest caz, este indicat sa nu le folosim pe cele din shaker.
Pas 8: Optional, poti adauga cateva picaturi de ceva amar, cum ar fi Angostura.
Pas 9: Decoreaza paharul.

Bine de stiut
- intotdeauna foloseste pahare de sticla reci;
- adauga felii de lime, lamaie, portocale sau cirese si masline in orice cocktail;
- cu cat sunt mai mari cuburile de gheata, cu atat mai rece va fi bautura si se va dilua mai putin.
Acum ca ai aflat ce trebuie sa stii despre prepararea unui cocktail, ce-ai zice sa pui in practica informatiile? Alege doua-trei retete de cocktailuri si pregateste-ti ceva pe gustul tau!
Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-09-13 Vizualizari: 3465
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru preparat cocktailuri, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul