193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu conopida

Sfaturi pentru gatit cu conopida

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu conopida
Cel mai adesea, cand vorbim de conopida, ne gandim la muraturi. Toamna, gospodinele o pun pe iarna la borcan, impreuna cu ceapa si morcovi, fiind foarte buna alaturi de piure si cartofi prajiti.

Nutritionistii ne recomanda sa consumam conopida cel putin o data pe saptamana, fiind bogata in nutrienti.
Stiai ca... e cunoscuta de mai bine de doua milenii si ca provine din Cipru?

Selectie si depozitare
- conopida se gaseste tot timpul anului;
- alege o conopida fara pete, cu buchetele crocante, ferma. Frunzele trebuie sa fie verzi;
- evita conopida cu pete maro si frunze uscate;
- in frigider, tinuta in ambalajul original, rezista pana la 4 zile;
- nu trebuie gatita foarte mult, intrucat i se distruge textura;
- conopida poate fi gatita la cuptor, in tigaie sau la aburi;
- ca sa sotezi conopida, foloseste cel mai bine ulei de masline.

Sfaturi pentru gatit
Pas 1: Taie frunzele prin felierea de la radacina.
Pas 2: Indeparteaza cu grija miezul (inima) conopidei, dar fara sa se rupa buchetele. Clateste sub un jet de apa rece, apoi pune la scurs pe prosoape absorbante de bucatarie.



Cum se fierbe conopida?
Pune apa la fiert intr-o oala, cu jumatate de lingurita de sare. In momentul in care incepe sa clocoteasca, adauga buchetelele de conopida.
Acopera oala si lasa sa fiarba la foc mic. Sunt gata in aproximativ 8 minute.
La aburi, conopida este fiarta tot cam in 8 minute.

Cum se gateste conopida la microunde?
Pune conopida spalata intr-un bol mare, in putina apa. Acopera si baga la microunde. Dupa 1 minut ar trebui sa fie gata. Daca doresti insa, o mai poti lasa cam 30 de secunde.

Reteta de conopida la cuptor
Ingrediente:
o conopida, 2-3 catei de usturoi maruntiti, zeama de la o jumatate de lamaie, ulei de masline, sare grunjoasa, piper negru, parmezan.
Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Desfa conopida buchetele si pune-o intr-un singur strat, intr-un vas termorezistent. Picura pe ea zeama de lamaie si ulei de masline, apoi potriveste de piper, sare si usturoi. Da la cuptor pentru 25-30 de minute, neacoperita.

Alte retete delicioase
- conopida calita;
- supa germana de conopida;
- broccoli si conopida cu branza;
- conopida cu masline si naut.

Nu uita: conopida are multe beneficii pentru sanatate! Profita de acest lucru si gateste-o de cate ori poti!





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-02-03 Vizualizari: 10438


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu conopida, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Impedimentul reformei, oamenii ti-au pastrat vechile structuri mentale, printre care, si pofta de mancare"
Valeriu Butulescu
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro