Tips & tricks
Sfaturi pentru facut guacamole

Guacamole este o pasta care se obtine din avocado copt, sare si zeama de lime (aceasta e reteta de baza).
Nu trebuie decat sa pisezi fin ingredientele si gata! Ai obtinut pasta perfecta pentru servit chipsuri.
Optional, poti pune: rosii cherry, ceapa, ardei jalapeno, coriandru tocat etc.
Bineinteles, cel mai bine este sa stii sa gatesti reteta de baza si abia apoi sa incerci diverse variante.
Guacamole poate fi servit alaturi de: usturoi copt, fructe tropicale, fructe de mare, branza cu mucegai etc.
Sfaturi de la gospodine
- avocado trebuie sa fie copt, dar sa nu aiba zgarieturi sau pete decolorate;
- ca sa-ti fie mai usor, scoate-i prima data samburele. Taie fructul in doua, pe lungime. Din jumatatea fara sambure, scobeste pulpa fructului cu o lingurita si pune-o intr-un bol. Din cealalata bucata poti taia pulpa cu un cutit mai mic;
- imediat ce ai terminat cu avocado, stropeste-l cu zeama de lamaie sau de lime, ca sa nu se innegreasca;
- pune ceapa si usturoi tocate foarte marunt.
Greseli de evitat
- nu cumpara avocado foarte crud / foarte copt, cu pete si zgarieturi;
- nu lua orice fel de avocado. Pentru guacamole este potrivit sortimentul Hass. Chiar daca un avocado e mai mare, nu inseamna ca vei obtine mai mult guacamole, ci ca vei avea mai multa apa in el;
- nu stropesti cu ceva acid fructul (zeama de lime, zeama de lamaie sau mix din ambele);
- nu pui nici un condiment. Chiar daca nu iti place mancarea mai iute sau nu-ti permite stomacul, incearca sa adaugi putin chili, spre exemplu;
- te zgarcesti cand e vorba de ierburi aromatice (coriandru, cel mai adesea);
- nu pui suficienta sare;
- vrei sa obtii o pasta fina. De fapt, un guacamole facut ca la carte trebuie sa aiba o textura usor grunjoasa.

Depozitare
Pasta guacamole se pune intr-un bol cu capac. Pe masura ce se umple bolul, apasa usor cu lingura in el, ca sa iasa cat mai mult aer posibil. Dupa aceea picura putina apa calduta peste guacamole, cat sa-l acopere, si baga-l in frigider. Rezista cam 3 zile. Cand vrei sa-l consumi, nu trebuie decat sa scurgi apa si sa amesteci in pasta cu lingura de cateva ori, pentru a-l improspata.
Incearca
- guacamole rosu
- guacamole traditional
- ciuperci portobello umplute cu guacamole
Nu trebuie decat sa pisezi fin ingredientele si gata! Ai obtinut pasta perfecta pentru servit chipsuri.
Optional, poti pune: rosii cherry, ceapa, ardei jalapeno, coriandru tocat etc.
Bineinteles, cel mai bine este sa stii sa gatesti reteta de baza si abia apoi sa incerci diverse variante.
Guacamole poate fi servit alaturi de: usturoi copt, fructe tropicale, fructe de mare, branza cu mucegai etc.
Sfaturi de la gospodine
- avocado trebuie sa fie copt, dar sa nu aiba zgarieturi sau pete decolorate;
- ca sa-ti fie mai usor, scoate-i prima data samburele. Taie fructul in doua, pe lungime. Din jumatatea fara sambure, scobeste pulpa fructului cu o lingurita si pune-o intr-un bol. Din cealalata bucata poti taia pulpa cu un cutit mai mic;
- imediat ce ai terminat cu avocado, stropeste-l cu zeama de lamaie sau de lime, ca sa nu se innegreasca;
- pune ceapa si usturoi tocate foarte marunt.
Greseli de evitat
- nu cumpara avocado foarte crud / foarte copt, cu pete si zgarieturi;
- nu lua orice fel de avocado. Pentru guacamole este potrivit sortimentul Hass. Chiar daca un avocado e mai mare, nu inseamna ca vei obtine mai mult guacamole, ci ca vei avea mai multa apa in el;
- nu stropesti cu ceva acid fructul (zeama de lime, zeama de lamaie sau mix din ambele);
- nu pui nici un condiment. Chiar daca nu iti place mancarea mai iute sau nu-ti permite stomacul, incearca sa adaugi putin chili, spre exemplu;
- te zgarcesti cand e vorba de ierburi aromatice (coriandru, cel mai adesea);
- nu pui suficienta sare;
- vrei sa obtii o pasta fina. De fapt, un guacamole facut ca la carte trebuie sa aiba o textura usor grunjoasa.

Depozitare
Pasta guacamole se pune intr-un bol cu capac. Pe masura ce se umple bolul, apasa usor cu lingura in el, ca sa iasa cat mai mult aer posibil. Dupa aceea picura putina apa calduta peste guacamole, cat sa-l acopere, si baga-l in frigider. Rezista cam 3 zile. Cand vrei sa-l consumi, nu trebuie decat sa scurgi apa si sa amesteci in pasta cu lingura de cateva ori, pentru a-l improspata.
Incearca
- guacamole rosu
- guacamole traditional
- ciuperci portobello umplute cu guacamole
Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-03-31 Vizualizari: 1655
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut guacamole, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun