Lifestyle
Sfaturi pentru cumpararea produselor de sezon

Pentru un regim alimentar echilibrat, doctorii si nutritionistii ne recomanda sa consumam produse de sezon.
Pe langa faptul ca nu sunt aduse din alte parti, deci la pretul lor real nu sunt adaugate multe alte costuri, stii ce mananci, intrucat pe unele le ai chiar tu in livada sau gradina.
Uite cateva fructe si legume estivale. Profita de ele!
Pepene rosu
Cumparare: Cumpara pepenele a carui greutate este direct proportionala cu volumul, dar si care e tare si nu are pete ori zgarieturi. Cel copt intotdeauna va fi galben la capatul de unde a fost desprins de tulpina.
Depozitare: Tine pepenele intr-un loc racoros. Daca nu ai asa ceva, atunci taie-l in bucati mai mari sau mai mici, inveleste-le apoi in folie si baga-le in frigider. Trebuie consumate cat mai repede.
Te intereseaza cateva sfaturi pentru gatit cu pepene rosu?
Pepene galben
Cumparare: Urmeaza aceiasi pasi ca la pepenele rosu.
Depozitare: Pepenele necopt trebuie tinut la temperatura camerei. In schimb, cel copt are nevoie de frigider (netaiat, rezista pana la o saptamana la rece).
Si pentru ca tot vorbim despre bucatarie, iti recomand 9 idei de retete cu pepene galben.
Piersici
Cumparare: Alege piersicile care au aroma dulce, sunt destul tari si sunt portocalii sau oranj. Cele verzi nu sunt coapte. Daca totusi le-ai luat pe acestea din urma, tine-le cateva zile la temperatura camerei, ca sa se coaca.
Depozitare: Au nevoie de un loc in care aerul circula fara probleme.

Cirese
Cumparare: Alege cirese stralucitoare, tari si carnoase. Evita-le pe cele lipicioase ori moi.
Depozitare: Baga-le nespalate si acoperite in frigider. Nu rezista mai mult de o saptamana.
Prepara o dulceata de cirese sau o tarta cheesecake.
Porumb
Cumparare: Ideal este sa-l cumperi cat mai proaspat si inca invelit in panusa. Alege-l pe cel cu panusa verde, care nu pare prea uscat. Verifica-i bobitele. Daca sunt tari deja, inseamna ca nu mai este "in lapte", cum se spune la tara, deci nu mai e bun pentru fiert.
Depozitare: Desi el trebuie consumat in ziua in care a fost cumparat, daca nu ai timp sa-l fierbi ori sa-l coci, baga-l in frigider sau in congelator, invelit in panusa. In maximum doua zile trebuie mancat.
Rucola
Cumparare: Alege rucola uscata, cu aspect proaspat, miros usor picant si fara semne de ofilire.
Depozitare: Este foarte perisabila. Asadar, daca vrei s-o tii in frigider, bag-o intr-o punga, dar nu o spala.
Te tenteaza? Incearca atunci 15 idei de retete cu rucola.

Castraveti
Cumparare: Se gasesc pe piata tot anul, insa vara sunt mult mai multe sortimente. Cauta castraveti tari, verzi, fara urme de pete, zgarieturi sau chiar vesteji. Cei care au coaja subtire sunt cei mai buni, pentru ca au seminte mai mici.
Depozitare: Trebuie pusi intr-o punga, in frigider, dar nespalati. Rezista astfel cateva zile.
Uite si cateva lucruri despre cum sa gatim cu castraveti – sfaturi practice.
Busuioc
Cumparare: Alege manunchiul cat mai verde, mai proaspat si cu frunzele mai tari. Mirosul trebuie sa fie destul de accentuat.
Depozitare: In frigider, busuiocul ramane proaspat pana la o saptamana. Ca sa-l ai la dispozitie asa mult timp, inveleste-l in prosop absorbant, imbibat cu apa, apoi baga-l intr-o punga. Alteori il poti tine efectiv intr-un pahar cu apa, dar tot in frigider.
Cu cateva frunze de busuioc poti sa faci un delicios sos pesto, ideal pentru o gustare.
Pe langa faptul ca nu sunt aduse din alte parti, deci la pretul lor real nu sunt adaugate multe alte costuri, stii ce mananci, intrucat pe unele le ai chiar tu in livada sau gradina.
Uite cateva fructe si legume estivale. Profita de ele!
Pepene rosu
Cumparare: Cumpara pepenele a carui greutate este direct proportionala cu volumul, dar si care e tare si nu are pete ori zgarieturi. Cel copt intotdeauna va fi galben la capatul de unde a fost desprins de tulpina.
Depozitare: Tine pepenele intr-un loc racoros. Daca nu ai asa ceva, atunci taie-l in bucati mai mari sau mai mici, inveleste-le apoi in folie si baga-le in frigider. Trebuie consumate cat mai repede.
Te intereseaza cateva sfaturi pentru gatit cu pepene rosu?
Pepene galben
Cumparare: Urmeaza aceiasi pasi ca la pepenele rosu.
Depozitare: Pepenele necopt trebuie tinut la temperatura camerei. In schimb, cel copt are nevoie de frigider (netaiat, rezista pana la o saptamana la rece).
Si pentru ca tot vorbim despre bucatarie, iti recomand 9 idei de retete cu pepene galben.
Piersici
Cumparare: Alege piersicile care au aroma dulce, sunt destul tari si sunt portocalii sau oranj. Cele verzi nu sunt coapte. Daca totusi le-ai luat pe acestea din urma, tine-le cateva zile la temperatura camerei, ca sa se coaca.
Depozitare: Au nevoie de un loc in care aerul circula fara probleme.

Cirese
Cumparare: Alege cirese stralucitoare, tari si carnoase. Evita-le pe cele lipicioase ori moi.
Depozitare: Baga-le nespalate si acoperite in frigider. Nu rezista mai mult de o saptamana.
Prepara o dulceata de cirese sau o tarta cheesecake.
Porumb
Cumparare: Ideal este sa-l cumperi cat mai proaspat si inca invelit in panusa. Alege-l pe cel cu panusa verde, care nu pare prea uscat. Verifica-i bobitele. Daca sunt tari deja, inseamna ca nu mai este "in lapte", cum se spune la tara, deci nu mai e bun pentru fiert.
Depozitare: Desi el trebuie consumat in ziua in care a fost cumparat, daca nu ai timp sa-l fierbi ori sa-l coci, baga-l in frigider sau in congelator, invelit in panusa. In maximum doua zile trebuie mancat.
Rucola
Cumparare: Alege rucola uscata, cu aspect proaspat, miros usor picant si fara semne de ofilire.
Depozitare: Este foarte perisabila. Asadar, daca vrei s-o tii in frigider, bag-o intr-o punga, dar nu o spala.
Te tenteaza? Incearca atunci 15 idei de retete cu rucola.

Castraveti
Cumparare: Se gasesc pe piata tot anul, insa vara sunt mult mai multe sortimente. Cauta castraveti tari, verzi, fara urme de pete, zgarieturi sau chiar vesteji. Cei care au coaja subtire sunt cei mai buni, pentru ca au seminte mai mici.
Depozitare: Trebuie pusi intr-o punga, in frigider, dar nespalati. Rezista astfel cateva zile.
Uite si cateva lucruri despre cum sa gatim cu castraveti – sfaturi practice.
Busuioc
Cumparare: Alege manunchiul cat mai verde, mai proaspat si cu frunzele mai tari. Mirosul trebuie sa fie destul de accentuat.
Depozitare: In frigider, busuiocul ramane proaspat pana la o saptamana. Ca sa-l ai la dispozitie asa mult timp, inveleste-l in prosop absorbant, imbibat cu apa, apoi baga-l intr-o punga. Alteori il poti tine efectiv intr-un pahar cu apa, dar tot in frigider.
Cu cateva frunze de busuioc poti sa faci un delicios sos pesto, ideal pentru o gustare.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-07-11 Vizualizari: 1605
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru cumpararea produselor de sezon, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata