Tips & tricks
Sfaturi pentru gatit cu ceapa (2)

In completarea articolului cu sfaturi pentru gatit cu ceapa, astazi va prezentam cateva trucuri ca sa nu lacrimam asa tare cand taiem ceapa, dar si cum se poate prepara cat mai sanatos.
Cum pregatim ceapa
Ceapa se taie in felii subtirele, pentru a fi gatita uniform si rapid.
Las-o sa stea cel putin 5 minute, pentru a beneficia de toate calitatile ei nutritive.
Multor oameni le este teama de procesul de taiere al cepei, din cauza lacrimilor. Substanta care cauzeaza lacrimarea este un gaz.
Desi s-a studiat la nivel genetic, acest gaz nu poate fi inlaturat fara a lua cu el o parte din beneficiile cepei.
Poti apela, totusi, la cateva trucuri anti-lacrimat:
- Foloseste un cutit foarte ascutit si taie ceapa mereu in picioare: astfel ochii tai vor fi cat mai departe posibil.
- Daca ai intr-adevar probleme cu lacrimatul, foloseste ochelari de protectie.
- Raceste ceapa pentru aproximativ o ora, inainte de taiere. Aceasta tactica poate incetini rata de productie a gazului.
Cel mai sanatos mod de a gati ceapa
Desi ceapa este folosita cu precadere in calitate de condiment, ne putem bucura de ea si pe post de garnitura sanatoasa. Pentru un gust deosebit, incearca un sote de ceapa la aburi. Iata cum:
Pune doua linguri de supa de pui sau legume la foc mediu, intr-o tigaie din otel inoxidabil. Cand supa devine aburinda, se adauga ceapa si se acopera timp de 3 minute. Dupa ce ridici capacul, adauga doua linguri de bulion si amesteca inca 4 minute. Incorporeaza sosul preferat si alte ingrediente la alegere (optional).
Cateva idei rapide de servire
- Combina ceapa tocata cu rosii, avocado si ardei iute pentru un guacamole ca la carte.
- Pentru a imbunatati un orez simplu, foloseste ceapa verde si seminte de susan.
- Un sote de ceapa tocata poate spori aroma oricarui fel de mancare de legume.
- Bucura-te de stilul clasic italian: felii de ceapa, rosii, mozzarella si ulei de masline.
Cum pregatim ceapa
Ceapa se taie in felii subtirele, pentru a fi gatita uniform si rapid.
Las-o sa stea cel putin 5 minute, pentru a beneficia de toate calitatile ei nutritive.
Multor oameni le este teama de procesul de taiere al cepei, din cauza lacrimilor. Substanta care cauzeaza lacrimarea este un gaz.
Desi s-a studiat la nivel genetic, acest gaz nu poate fi inlaturat fara a lua cu el o parte din beneficiile cepei.
Poti apela, totusi, la cateva trucuri anti-lacrimat:
- Foloseste un cutit foarte ascutit si taie ceapa mereu in picioare: astfel ochii tai vor fi cat mai departe posibil.
- Daca ai intr-adevar probleme cu lacrimatul, foloseste ochelari de protectie.
- Raceste ceapa pentru aproximativ o ora, inainte de taiere. Aceasta tactica poate incetini rata de productie a gazului.
Cel mai sanatos mod de a gati ceapa
Desi ceapa este folosita cu precadere in calitate de condiment, ne putem bucura de ea si pe post de garnitura sanatoasa. Pentru un gust deosebit, incearca un sote de ceapa la aburi. Iata cum:
Pune doua linguri de supa de pui sau legume la foc mediu, intr-o tigaie din otel inoxidabil. Cand supa devine aburinda, se adauga ceapa si se acopera timp de 3 minute. Dupa ce ridici capacul, adauga doua linguri de bulion si amesteca inca 4 minute. Incorporeaza sosul preferat si alte ingrediente la alegere (optional).
Cateva idei rapide de servire
- Combina ceapa tocata cu rosii, avocado si ardei iute pentru un guacamole ca la carte.
- Pentru a imbunatati un orez simplu, foloseste ceapa verde si seminte de susan.
- Un sote de ceapa tocata poate spori aroma oricarui fel de mancare de legume.
- Bucura-te de stilul clasic italian: felii de ceapa, rosii, mozzarella si ulei de masline.
Postat de Andreea Utza pe data de 2014-09-29 Vizualizari: 1497
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu ceapa (2), aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun