Tips & tricks
Cum preparam alimentele de toamna

Nu trebuie sa ne intristeze venirea toamnei, deoarece aceasta aduce odata cu ea multe bunatati si retete noi pentru bucatarie.
Iata cateva moduri in care poti beneficia din plin de legumele, fructele si condimentele toamnei:
Legume de toamna
- Dovleacul este una dintre cele mai populare alegeri ale toamnei. Este usor sa-l transformi intr-o mancare delicioasa, fie prin decojire si preparare la aburi alaturi de carne, fie prin coacere si condimentare cu unt, sare, piper, unt sau scortisoara pentru o gustare dulce.
- Conopida poate fi servita in bucati mici, facute la aburi aproximativ 5 minute, asezonata cu putina sare si un strop de unt.
- Telina este excelenta pentru supe si salate, care beneficiaza de aroma unica a acesteia. Poate fi consumata cruda sau fiarta.
- Ciupercile salbatice sunt destul de efemere, de aceea e bine sa profitam de ele, cat timp le gasim. Sunt delicioase gatite la aburi sau sotate, cu putin unt.
- Pastarnacul are un gust dulce pamantesc si este o legume radacinoasa, care, la fel ca morcovul, este necesara in orice tocana de toamna.
- Cartofii dulci sunt bogati in vitamine si se pot prepara la aburi pana se inmoaie, sau se pot coace ca un cartof obisnuit. Serveste-i cu unt, scortisoara si putin sirop de artar sau miere.
Fructe de toamna
- Merele se pot face la cuptor cu cartofi dulci sau stafide, sau sotate in unt, pana cand se inmoaie. Presarati-le cu scortisoara si stropiti-le cu sirop de artar.
- Smochinele proaspete umplute cu branza de capra sunt un desert inedit, mai ales cand sunt preparate si cu un sos si servite cu inghetata de vanilie.
- Strugurii sunt o gustare excelenta, o bautura dar si un mic dejun delicios atunci cand sunt amestecati cu iaurt de vanilie.
- Perele se pot face pe gratar, pana se inmoaie, apoi se presara cu un praf de zahar si se servesc cu inghetata de vanilie.
Condimente de toamna
- Ghimbirul poate fi decojit foarte usor cu marginea unei lingurite, apoi se poate adauga in carnea tocata.
- Usturoiul proaspat este cel mai aromat condiment al toamnei. Se poate adauga in carne tocata, supe, la cartofii prajiti sau in guacamole.
Iata cateva moduri in care poti beneficia din plin de legumele, fructele si condimentele toamnei:
Legume de toamna
- Dovleacul este una dintre cele mai populare alegeri ale toamnei. Este usor sa-l transformi intr-o mancare delicioasa, fie prin decojire si preparare la aburi alaturi de carne, fie prin coacere si condimentare cu unt, sare, piper, unt sau scortisoara pentru o gustare dulce.
- Conopida poate fi servita in bucati mici, facute la aburi aproximativ 5 minute, asezonata cu putina sare si un strop de unt.
- Telina este excelenta pentru supe si salate, care beneficiaza de aroma unica a acesteia. Poate fi consumata cruda sau fiarta.
- Ciupercile salbatice sunt destul de efemere, de aceea e bine sa profitam de ele, cat timp le gasim. Sunt delicioase gatite la aburi sau sotate, cu putin unt.
- Pastarnacul are un gust dulce pamantesc si este o legume radacinoasa, care, la fel ca morcovul, este necesara in orice tocana de toamna.
- Cartofii dulci sunt bogati in vitamine si se pot prepara la aburi pana se inmoaie, sau se pot coace ca un cartof obisnuit. Serveste-i cu unt, scortisoara si putin sirop de artar sau miere.
Fructe de toamna
- Merele se pot face la cuptor cu cartofi dulci sau stafide, sau sotate in unt, pana cand se inmoaie. Presarati-le cu scortisoara si stropiti-le cu sirop de artar.
- Smochinele proaspete umplute cu branza de capra sunt un desert inedit, mai ales cand sunt preparate si cu un sos si servite cu inghetata de vanilie.
- Strugurii sunt o gustare excelenta, o bautura dar si un mic dejun delicios atunci cand sunt amestecati cu iaurt de vanilie.
- Perele se pot face pe gratar, pana se inmoaie, apoi se presara cu un praf de zahar si se servesc cu inghetata de vanilie.
Condimente de toamna
- Ghimbirul poate fi decojit foarte usor cu marginea unei lingurite, apoi se poate adauga in carnea tocata.
- Usturoiul proaspat este cel mai aromat condiment al toamnei. Se poate adauga in carne tocata, supe, la cartofii prajiti sau in guacamole.
Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-15 Vizualizari: 1684
Daca ti-a placut articolul Cum preparam alimentele de toamna, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun