Tips & tricks
Cele mai mari greseli in coacerea prajiturilor

Sa faci prajituri nu e neaparat complicat, insa exista cateva lucruri care impiedica dulciurile sa-si atinga potentialul maxim.
Asigura-te ca nu faci urmatoarele greseli, pentru niste prajiturele ca la carte:
1. Inlocuirea ingredientelor
Coacerea este o stiinta exacta. Nu poti inlocui ingredientele asa cum vrei: faina integrala in loc de faina alba, iaurt grecesc in loc de crema de branza, zahar alb in loc de brun etc. Daca nu vrei sa respecti reteta exact, mai bine cauti alta care sa te satisfaca.
2. Folosirea ingredientelor vechi
Ingredientele pentru copt dureaza destul de mult, insa nu pentru totdeauna. Condimentele isi pierd din savoare dupa un an, deci daca folosesti acelasi borcan de scortisoara, ghimbir sau nucsoara de cativa ani, e timpul sa-l schimbi. Aceeasi regula se aplica si pentru praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Ca sa testezi praful de copt, adauga o jumatate de lingura intr-o cana plina pe jumatate cu apa. Daca face bule, este buna. Ca sa testezi bicarbonatul, fa acelasi lucru, insa adauga o jumatate de lingura de otet alb in apa.
3. Aluatul neracit
Atunci cand tai forme în aluat, racirea acestuia este un pas foarte important, pentru a nu deveni greu de lucrat cu el. Daca aluatul tau devine dificil, pune-l la frigider pentru 15-30 de minute si incearca din nou.
4. Folosirea mainilor
Mainile tale sunt cele mai bune instrumente in bucatarie, pana la proba contrarie. Desigur ca poti sa-ti folosesti degetele pentru prajituri, dar o lingura rotunda, pudrata cu faina e mult mai buna. In loc sa-ti folosesti mainile ca sa apesi aluatul in tava, acopera-l cu o folie, apoi apasa cu o alta tava sau cu o cana mai mare, pentru o suprafata neteda. Scoate apoi folia.

5. Tavi incinse
Atunci cand facem multe prajituri, va trebui sa folosim aceleasi tavi de mai multe ori. Lasa-le sa le raceasca intre rundele de coacere. Pune-le in apa rece sau la frigider, pana sunt reci. Sterge-le inainte de reutilizare.
6. Mai multe tavi deodata
Nu e tocmai recomandat sa pui doua tavi deodata in cuptor, dar poate economisi timp. Asigura-te sa le schimbi intre ele, la jumatatea timpului necesar. In functie de cuptorul tau, e posibil sa trebuiasca sa le schimbi chiar de doua ori. Verifica-le si iti vei da seama ca nu se coc in acelasi ritm.
7. Glazura nu are consistenta dorita
Daca iti faci singura glazura pentru ornat, trebuie sa te asiguri ca are consistenta perfecta pentru ceea ce incerci sa obtii. Pentru detalii minutioase, asigura-te ca glazura e mai groasa. Pentru umpluturi, adauga putina apa calda, pentru a o putea intinde mult mai usor.
Asigura-te ca nu faci urmatoarele greseli, pentru niste prajiturele ca la carte:
1. Inlocuirea ingredientelor
Coacerea este o stiinta exacta. Nu poti inlocui ingredientele asa cum vrei: faina integrala in loc de faina alba, iaurt grecesc in loc de crema de branza, zahar alb in loc de brun etc. Daca nu vrei sa respecti reteta exact, mai bine cauti alta care sa te satisfaca.
2. Folosirea ingredientelor vechi
Ingredientele pentru copt dureaza destul de mult, insa nu pentru totdeauna. Condimentele isi pierd din savoare dupa un an, deci daca folosesti acelasi borcan de scortisoara, ghimbir sau nucsoara de cativa ani, e timpul sa-l schimbi. Aceeasi regula se aplica si pentru praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Ca sa testezi praful de copt, adauga o jumatate de lingura intr-o cana plina pe jumatate cu apa. Daca face bule, este buna. Ca sa testezi bicarbonatul, fa acelasi lucru, insa adauga o jumatate de lingura de otet alb in apa.
3. Aluatul neracit
Atunci cand tai forme în aluat, racirea acestuia este un pas foarte important, pentru a nu deveni greu de lucrat cu el. Daca aluatul tau devine dificil, pune-l la frigider pentru 15-30 de minute si incearca din nou.
4. Folosirea mainilor
Mainile tale sunt cele mai bune instrumente in bucatarie, pana la proba contrarie. Desigur ca poti sa-ti folosesti degetele pentru prajituri, dar o lingura rotunda, pudrata cu faina e mult mai buna. In loc sa-ti folosesti mainile ca sa apesi aluatul in tava, acopera-l cu o folie, apoi apasa cu o alta tava sau cu o cana mai mare, pentru o suprafata neteda. Scoate apoi folia.

5. Tavi incinse
Atunci cand facem multe prajituri, va trebui sa folosim aceleasi tavi de mai multe ori. Lasa-le sa le raceasca intre rundele de coacere. Pune-le in apa rece sau la frigider, pana sunt reci. Sterge-le inainte de reutilizare.
6. Mai multe tavi deodata
Nu e tocmai recomandat sa pui doua tavi deodata in cuptor, dar poate economisi timp. Asigura-te sa le schimbi intre ele, la jumatatea timpului necesar. In functie de cuptorul tau, e posibil sa trebuiasca sa le schimbi chiar de doua ori. Verifica-le si iti vei da seama ca nu se coc in acelasi ritm.
7. Glazura nu are consistenta dorita
Daca iti faci singura glazura pentru ornat, trebuie sa te asiguri ca are consistenta perfecta pentru ceea ce incerci sa obtii. Pentru detalii minutioase, asigura-te ca glazura e mai groasa. Pentru umpluturi, adauga putina apa calda, pentru a o putea intinde mult mai usor.
Postat de Andreea Utza pe data de 2014-11-07 Vizualizari: 2203
Daca ti-a placut articolul Cele mai mari greseli in coacerea prajiturilor, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita