Tips & tricks
Sfaturi pentru gatit supa consomme

Supa consomme este foarte concentrata, poate avea diverse arome si este gatita in mai multe feluri.
Pentru 4 portii de supa consomme ai nevoie de: 1 litru de supa (lichidul in care a fiert carne de pui sau vita, 1 morcov, 1 ceapa, 1 tulpina de telina, 2 boabe de piper, 2 rosii curatate de pielita si seminte.
Mai poti adauga: zucchini, ciuperci, patrunjel etc.
Mod de preparare:
1. Pregatirea supei (cea mentionata in lista de ingrediente). Daca ai facut-o deja, trebuie s-o scoti din congelator.
Supa de pui se face din: carcasa de pui, ceapa, telina fara frunze, morcov.
Supa de vita se prepara ca cea de pui, cu diferenta ca aici se pui carne de vita.
Pentru supa de legume iti trebuie: 1 ceapa, 1 tulpina de telina fara frunze, 1 morcov mic, putin praz.
Adauga si alte legume sau condimente si fierbe-o la foc mic, undeva la vreo 80 de grade Celsius.
Bine de stiut
- cu cat fierbi mai mult supa de baza, cu atat va fi mai consistenta;
- supa de baza fiarta la foc mare nu e buna pentru consomme intrucat ingredientele se inmoaie foarte tare;
- amesteca foarte putin in supa ca sa nu sfarami ingredientele.
2. Limpezeste supa consomme.
Cel mai bine e s-o bagi in frigider, intrucat temperatura scazuta aduce grasimea la suprafata si e mult mai usor de indepartat. Alta varianta ar fi s-o lasi sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care s-o strecori fara sa agiti oala prea mult. La final trebuie sa ai o supa foarte limpede.
3. Pune supa intr-o cutie mare sau tava de cuburi de gheata si congeleaz-o. Astfel nu-si va pierde aroma. Cand ai nevoie, doar decongeleaza.
4. Serveste supa consomme.
Mai intai incalzeste supa pregatita anterior, dar fara sa inceapa sa fiarba, apoi potriveste-o de sare si piper. Paseaza, fierbe sau soteaza niste legume maruntite si serveste-le cu supa. Pentru decor foloseste ierburi proaspete sau felii de lamaie.
Sfaturi de la gospodine
- pregateste-ti din timp supa de baza, ca sa nu o faci in graba cand iti trebuie;
- conform unor retete traditionale, ca sa ai o supa cat mai clara, pune in ea albus de ou batut. Pe masura ce supa se incalzeste, albusul atrage particulele din ea si le scoate la suprafata. Astfel e mult mai usor sa le indepartezi. Foloseste 3 albusuri la un litru de supa. Lasa-le la posat cel putin 10 minute;
- un consomme facut ca la carte trebuie sa fie foarte clar, aromat si sa nu aiba absolut deloc grasime;
- de obicei, supa consomme se serveste la inceputul mesei.
Pentru 4 portii de supa consomme ai nevoie de: 1 litru de supa (lichidul in care a fiert carne de pui sau vita, 1 morcov, 1 ceapa, 1 tulpina de telina, 2 boabe de piper, 2 rosii curatate de pielita si seminte.
Mai poti adauga: zucchini, ciuperci, patrunjel etc.
Mod de preparare:
1. Pregatirea supei (cea mentionata in lista de ingrediente). Daca ai facut-o deja, trebuie s-o scoti din congelator.
Supa de pui se face din: carcasa de pui, ceapa, telina fara frunze, morcov.
Supa de vita se prepara ca cea de pui, cu diferenta ca aici se pui carne de vita.
Pentru supa de legume iti trebuie: 1 ceapa, 1 tulpina de telina fara frunze, 1 morcov mic, putin praz.
Adauga si alte legume sau condimente si fierbe-o la foc mic, undeva la vreo 80 de grade Celsius.
Bine de stiut
- cu cat fierbi mai mult supa de baza, cu atat va fi mai consistenta;
- supa de baza fiarta la foc mare nu e buna pentru consomme intrucat ingredientele se inmoaie foarte tare;
- amesteca foarte putin in supa ca sa nu sfarami ingredientele.
2. Limpezeste supa consomme.
Cel mai bine e s-o bagi in frigider, intrucat temperatura scazuta aduce grasimea la suprafata si e mult mai usor de indepartat. Alta varianta ar fi s-o lasi sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care s-o strecori fara sa agiti oala prea mult. La final trebuie sa ai o supa foarte limpede.
3. Pune supa intr-o cutie mare sau tava de cuburi de gheata si congeleaz-o. Astfel nu-si va pierde aroma. Cand ai nevoie, doar decongeleaza.
4. Serveste supa consomme.
Mai intai incalzeste supa pregatita anterior, dar fara sa inceapa sa fiarba, apoi potriveste-o de sare si piper. Paseaza, fierbe sau soteaza niste legume maruntite si serveste-le cu supa. Pentru decor foloseste ierburi proaspete sau felii de lamaie.
Sfaturi de la gospodine
- pregateste-ti din timp supa de baza, ca sa nu o faci in graba cand iti trebuie;
- conform unor retete traditionale, ca sa ai o supa cat mai clara, pune in ea albus de ou batut. Pe masura ce supa se incalzeste, albusul atrage particulele din ea si le scoate la suprafata. Astfel e mult mai usor sa le indepartezi. Foloseste 3 albusuri la un litru de supa. Lasa-le la posat cel putin 10 minute;
- un consomme facut ca la carte trebuie sa fie foarte clar, aromat si sa nu aiba absolut deloc grasime;
- de obicei, supa consomme se serveste la inceputul mesei.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-12-05 Vizualizari: 3115
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit supa consomme, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun