Tips & tricks
Cum sa-ti faci suc carbogazos acasa

Sticla de suc carbogazos, proaspat scoasa din frigider, ne face cu ochiul, dar nu e buna si pentru silueta.
In loc sa te opresti la magazin, mai bine iti cumperi ingredientele si iti pregatesti tu, acasa un suc.
Nu numai ca pui cat zahar vrei, dar folosesti si ingrediente naturale si eviti E-urile (stiai, spre exemplu, ca drojdia contine vitamine din complexul B?).
In general, ai nevoie de: apa, zahar, ghimbir, suc proaspat de lamaie, drojdie
Bine de stiut
- diferenta intre sucul cumparat si cel facut in casa consta nu doar in faptul ca din cel de-al doilea lipsesc chimicalele, ci si in modul in care sunt carbonatate. Ingredientele din primul sunt amestecate mai intai, apoi imbogatite direct cu dioxid de carbon. In schimb, cand e vorba de suc de casa, drojdia se pune dupa ce ingredientele sunt omogenizate, astfel ca dioxidul de carbon apare dupa o zi sau doua;
- foloseste drojdie obisnuita sau drojdie pentru vin, dar evit-o pe cea pentru bere;
- ai nevoie de: sticle, cana de masura, o oala din metal non-reactiv, strecuratoare etc;
- indiferent de reteta pe care o alegi, pasii de baza sunt aceiasi. Diferenta apare la final, cand pui anumite ingrediente;
- poti inlocui zaharul cu miere de albine sau extract de stevie.
Pas 1: Sterilizeaza sticlele si accesoriile de gatit cufundandu-le pentru 20 de minute intr-un mix de apa si detergent de vase. Bineinteles, clateste-le foarte bine.
Pas 2: Amesteca toate ingredientele (apa, zahar, arome) in functie de specificatiile din reteta.
Pas 3: Amesteca drojdia cu 230 ml de apa clocotinda. Las-o deoparte 5-10 minute, agitand-o usor din cand in cand.
Pas 4: Toarna drojdia peste ingrediente si imparte lichidul in mod egal in sticle. Daca ti se pare ca trebuie, foloseste o strecuratoare. Adauga apa la temperatura camerei, dar nu umple sticlele pana la refuz, apoi infileteaza capacele, agita-le de cateva ori si depoziteaza-le pentru mai multe zile la temperatura camerei.
Pas 5: Cand sticlele sunt tari la atingere, de obicei dupa 2-3 zile, muta-le in frigider. In caz contrar, lichidul va continua sa fermenteze si vei obtine alcool, nu suc.

Reteta de suc carbogazos cu aroma de lime si lamaie
Ingrediente: 2 lamai, 5 lime, 450 gr zahar, 1/8 lingurita drojdie, 4 litri de apa
Mod de preparare
Incalzeste 2 litri de apa suficient cat sa se topeasca zaharul, apoi da-o la rece.
Intre timp, amesteca drojdia cu putina apa calda.
Stoarce fructele si pune sucul obtinut in apa cu zahar.
Adauga drojdia, restul de apa si amesteca bine.
Strecoara sucul in doua sticle, impartindu-l in mod egal, apoi completeaza cu apa, dar nu pana la refuz.
Pune capacele, agita bine sticlele de cateva ori si tine-le 2-3 zile la temperatura camerei.
In loc sa te opresti la magazin, mai bine iti cumperi ingredientele si iti pregatesti tu, acasa un suc.
Nu numai ca pui cat zahar vrei, dar folosesti si ingrediente naturale si eviti E-urile (stiai, spre exemplu, ca drojdia contine vitamine din complexul B?).
In general, ai nevoie de: apa, zahar, ghimbir, suc proaspat de lamaie, drojdie
Bine de stiut
- diferenta intre sucul cumparat si cel facut in casa consta nu doar in faptul ca din cel de-al doilea lipsesc chimicalele, ci si in modul in care sunt carbonatate. Ingredientele din primul sunt amestecate mai intai, apoi imbogatite direct cu dioxid de carbon. In schimb, cand e vorba de suc de casa, drojdia se pune dupa ce ingredientele sunt omogenizate, astfel ca dioxidul de carbon apare dupa o zi sau doua;
- foloseste drojdie obisnuita sau drojdie pentru vin, dar evit-o pe cea pentru bere;
- ai nevoie de: sticle, cana de masura, o oala din metal non-reactiv, strecuratoare etc;
- indiferent de reteta pe care o alegi, pasii de baza sunt aceiasi. Diferenta apare la final, cand pui anumite ingrediente;
- poti inlocui zaharul cu miere de albine sau extract de stevie.
Pas 1: Sterilizeaza sticlele si accesoriile de gatit cufundandu-le pentru 20 de minute intr-un mix de apa si detergent de vase. Bineinteles, clateste-le foarte bine.
Pas 2: Amesteca toate ingredientele (apa, zahar, arome) in functie de specificatiile din reteta.
Pas 3: Amesteca drojdia cu 230 ml de apa clocotinda. Las-o deoparte 5-10 minute, agitand-o usor din cand in cand.
Pas 4: Toarna drojdia peste ingrediente si imparte lichidul in mod egal in sticle. Daca ti se pare ca trebuie, foloseste o strecuratoare. Adauga apa la temperatura camerei, dar nu umple sticlele pana la refuz, apoi infileteaza capacele, agita-le de cateva ori si depoziteaza-le pentru mai multe zile la temperatura camerei.
Pas 5: Cand sticlele sunt tari la atingere, de obicei dupa 2-3 zile, muta-le in frigider. In caz contrar, lichidul va continua sa fermenteze si vei obtine alcool, nu suc.

Reteta de suc carbogazos cu aroma de lime si lamaie
Ingrediente: 2 lamai, 5 lime, 450 gr zahar, 1/8 lingurita drojdie, 4 litri de apa
Mod de preparare
Incalzeste 2 litri de apa suficient cat sa se topeasca zaharul, apoi da-o la rece.
Intre timp, amesteca drojdia cu putina apa calda.
Stoarce fructele si pune sucul obtinut in apa cu zahar.
Adauga drojdia, restul de apa si amesteca bine.
Strecoara sucul in doua sticle, impartindu-l in mod egal, apoi completeaza cu apa, dar nu pana la refuz.
Pune capacele, agita bine sticlele de cateva ori si tine-le 2-3 zile la temperatura camerei.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2015-01-28 Vizualizari: 1792
Daca ti-a placut articolul Cum sa-ti faci suc carbogazos acasa, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun