Tips & tricks
Cum folosim diferitele tipuri de uleiuri

Fie ca prajim, coacem sau facem un dressing simplu, folosim uleiuri aproape in fiecare zi.
Sunt atat de multe tipuri de ulei, cum ai putea sa stii care sunt cele mai sanatoase?
Iata-le pe cele mai cunoscute si afla cum sa le utilizezi:
Uleiurile vegetale
Uleiurile vegetale nu au facut parte din dieta noastra pana in anii 1900, cand tehnologia a permis extragerea uleiului din seminte precum soia, porumb si floarea soarelui.
Din cauza anumitor chimicale, care sunt necesare pentru extragerea uleiului, cele vegetale nu pot fi produse pe cale naturala.
Sunt unele dintre alimentele cele mai alterate chimic din dieta ta. Acest lucru inseamna ca nu sunt la fel de sanatoase precum alte uleiuri.
Un ulei vegetal cunoscut este uleiul de rapita. Acesta este supus unei cantitati masive de procesari chimice, pentru a fi comestibil, facandu-l o alegere nepotrivita pentru gatit.
Uleiul de cocos
Semi-solid la temperatura camerei, uleiul de cocos poate fi pastrat luni de zile si chiar ani. Nu doar ca este excelent pentru gatit, dar poate inlocui untul sau poate fi folosit pentru hidratarea pielii.
90% din acizii sai grasi sunt saturati, ceea ce inseamna ca este rezistent la caldura. Uleiurile rezistente la caldura nu oxideaza si nu rancezesc.
Grasimile din cocos ajuta metabolismul si iti dau sentimentul de satietate dupa o mancare gatita cu acest ulei. De asemenea, scade colesterolul si distruge bacteriile.
Uleiul de masline
O alegere populara, uleiul de masline este cunoscut pentru beneficiile sale, intre care scaderea colesterolului este cea mai promovata. Uleiul extra-virgin este mult mai putin procesat si este mai sanatos decat cel obisnuit, deci alege-l pe acesta cand mergi la supermarket. Va merita pretul platit. Deoarece are 120 de calorii pe lingurita, foloseste-l cu masura, pentru a evita excesul.
Uleiul de avocado
Chiar daca este deseori folosit in scopuri cosmetice, datorita penetrarii rapide a pielii, uleiul de avocado poate fi folosit si pentru gatit. Contine grasimi mononesaturate si este asemanator cu cel de masline.
Uleiul de palmier
Acest ulei este o optiune mult mai sanatoasa decat uleiul vegetal. Deoarece contine grasimi saturate si mononesaturate, este perfect pentru gatit.
Sunt atat de multe tipuri de ulei, cum ai putea sa stii care sunt cele mai sanatoase?
Iata-le pe cele mai cunoscute si afla cum sa le utilizezi:
Uleiurile vegetale
Uleiurile vegetale nu au facut parte din dieta noastra pana in anii 1900, cand tehnologia a permis extragerea uleiului din seminte precum soia, porumb si floarea soarelui.
Din cauza anumitor chimicale, care sunt necesare pentru extragerea uleiului, cele vegetale nu pot fi produse pe cale naturala.
Sunt unele dintre alimentele cele mai alterate chimic din dieta ta. Acest lucru inseamna ca nu sunt la fel de sanatoase precum alte uleiuri.
Un ulei vegetal cunoscut este uleiul de rapita. Acesta este supus unei cantitati masive de procesari chimice, pentru a fi comestibil, facandu-l o alegere nepotrivita pentru gatit.
Uleiul de cocos
Semi-solid la temperatura camerei, uleiul de cocos poate fi pastrat luni de zile si chiar ani. Nu doar ca este excelent pentru gatit, dar poate inlocui untul sau poate fi folosit pentru hidratarea pielii.
90% din acizii sai grasi sunt saturati, ceea ce inseamna ca este rezistent la caldura. Uleiurile rezistente la caldura nu oxideaza si nu rancezesc.
Grasimile din cocos ajuta metabolismul si iti dau sentimentul de satietate dupa o mancare gatita cu acest ulei. De asemenea, scade colesterolul si distruge bacteriile.
Uleiul de masline
O alegere populara, uleiul de masline este cunoscut pentru beneficiile sale, intre care scaderea colesterolului este cea mai promovata. Uleiul extra-virgin este mult mai putin procesat si este mai sanatos decat cel obisnuit, deci alege-l pe acesta cand mergi la supermarket. Va merita pretul platit. Deoarece are 120 de calorii pe lingurita, foloseste-l cu masura, pentru a evita excesul.
Uleiul de avocado
Chiar daca este deseori folosit in scopuri cosmetice, datorita penetrarii rapide a pielii, uleiul de avocado poate fi folosit si pentru gatit. Contine grasimi mononesaturate si este asemanator cu cel de masline.
Uleiul de palmier
Acest ulei este o optiune mult mai sanatoasa decat uleiul vegetal. Deoarece contine grasimi saturate si mononesaturate, este perfect pentru gatit.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-02-06 Vizualizari: 1365
Daca ti-a placut articolul Cum folosim diferitele tipuri de uleiuri, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun