Tips & tricks
Biscuiti de casa ca la carte

Exista putine lucruri mai placute decat biscuitii pufosi si usori, proaspat scosi din cuptor. Totusi, ei il pot intimida pe bucatarul incepator. Iata cinci sfaturi inainte sa-i prepari.
1. Untul si laptele batut trebuie sa fie foarte, foarte reci.
E foarte important ca aceste doua ingrediente sa fie foarte reci. Grasimile cu care lucrezi trebuie sa fie reci, ca sa nu se topeasca in faina, modificand textura biscuitilor – nu intr-un mod bun. Untul rece este cel care da biscuitilor aspectul de fulgi.
Foloseste urmatorul truc: taie untul in bucati, atunci cand te apuci de biscuiti. Inveleste-l in plastic si tine-l la congelator pana cand esti gata sa-l folosesti.
2. Foloseste faina pentru prajituri
Desi probabil ca orice faina va functiona, faina speciala pentru prajituri este cea mai potrivita – de aici si numele ei. Aceasta va oferi biscuitilor textura placuta pe care o doresti.
3. Nu folosi forta
Nu trebuie sa amesteci violent sau sa folosesti forta pentru aluat. Amesteca grasimile si faina usor, apoi bate usor, ca si cum ai sterge un bebelus cu un prosop. Astfel, glutenul din faina nu va ingrosa aluatul. Totusi, glutenul nu este cu adevarat eliberat pana cand nu intra in contact cu un lichid, deci fii atent atunci cand pui laptele batut. Fii gentil pe tot parcusul procesului.
4. Nu subestima puterea unui cutit pentru prajituri
Daca vei folosi pahare, vei apasa prea tare marginile biscuitilor si nu vor mai creste cum trebuie. Investeste intr-un cutit special pentru biscuiti si nu uita sa-l introduci in faina de fiecare data inainte sa tai.
5. Incearca sa folosesti un lapte batut de calitate
Vorbim despre adevaratul lapte batut, lichidul care ramane dupa formarea untului. Vei observa o mare diferenta. Totusi, si cel obisnuit de la supermarket isi face treaba, dar nu la fel de bine.
6. Praful de copt vechi inseamna biscuiti dezumflati
Probabil ca stii ca praful de copt isi pierde puterea in timp, ceea ce inseamna ca biscuitii tai nu vor creste cat ar trebui. In general, praful de copt isi pierde potentialul de la 3-6 luni de la deschidere. Daca nu ai decat praf de copt vechi, cumpara unul nou sau prepara-l in casa.
1. Untul si laptele batut trebuie sa fie foarte, foarte reci.
E foarte important ca aceste doua ingrediente sa fie foarte reci. Grasimile cu care lucrezi trebuie sa fie reci, ca sa nu se topeasca in faina, modificand textura biscuitilor – nu intr-un mod bun. Untul rece este cel care da biscuitilor aspectul de fulgi.
Foloseste urmatorul truc: taie untul in bucati, atunci cand te apuci de biscuiti. Inveleste-l in plastic si tine-l la congelator pana cand esti gata sa-l folosesti.
2. Foloseste faina pentru prajituri
Desi probabil ca orice faina va functiona, faina speciala pentru prajituri este cea mai potrivita – de aici si numele ei. Aceasta va oferi biscuitilor textura placuta pe care o doresti.
3. Nu folosi forta
Nu trebuie sa amesteci violent sau sa folosesti forta pentru aluat. Amesteca grasimile si faina usor, apoi bate usor, ca si cum ai sterge un bebelus cu un prosop. Astfel, glutenul din faina nu va ingrosa aluatul. Totusi, glutenul nu este cu adevarat eliberat pana cand nu intra in contact cu un lichid, deci fii atent atunci cand pui laptele batut. Fii gentil pe tot parcusul procesului.
4. Nu subestima puterea unui cutit pentru prajituri
Daca vei folosi pahare, vei apasa prea tare marginile biscuitilor si nu vor mai creste cum trebuie. Investeste intr-un cutit special pentru biscuiti si nu uita sa-l introduci in faina de fiecare data inainte sa tai.
5. Incearca sa folosesti un lapte batut de calitate
Vorbim despre adevaratul lapte batut, lichidul care ramane dupa formarea untului. Vei observa o mare diferenta. Totusi, si cel obisnuit de la supermarket isi face treaba, dar nu la fel de bine.
6. Praful de copt vechi inseamna biscuiti dezumflati
Probabil ca stii ca praful de copt isi pierde puterea in timp, ceea ce inseamna ca biscuitii tai nu vor creste cat ar trebui. In general, praful de copt isi pierde potentialul de la 3-6 luni de la deschidere. Daca nu ai decat praf de copt vechi, cumpara unul nou sau prepara-l in casa.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-02-25 Vizualizari: 2242
Daca ti-a placut articolul Biscuiti de casa ca la carte, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun